Közélet

A brit nagykövet helyettese a koronavírus egyik áldozata Magyarországon

A brit nagykövet helyettese a koronavírus egyik áldozata Magyarországon

2020. március 25., szerda
A brit nagykövet helyettese a koronavírus egyik áldozata Magyarországon

Steven Dick budapesti brit nagykövethelyettes az egyik áldozata a koronavírus járványnak Magyarországon - írja az Index.

Ő a tizedik, aki a koronavírus miatt hunyt el hazánkban. A mindössze 37 éves férfi kedden halt meg.Az Index értesülését a brit nagykövetség megerősítette. Steven Dick 2019 júniusában érkezett Magyarországra, előtte Szaúd-Arábiában és Afganisztánban volt diplomata, de dolgozott Szíriában is. A nagykövetség közleménye idézi Magyarország brit nagykövetét, Iain Lindsay-t: "A csapatunkat sokkolta és elszomorította Steven halála. Legmélyebb együttérzésünket szeretnénk kifejezni a családjának és barátainak. Steven mindannyiunk számára kedves kolléga és barát volt, akinek tavalyi érkezése nagy segítség volt a szakértelme miatt, és kiválóan beszélt magyarul is". Szülei azt írták, hogy fiuk egy nagyon kedves, vicces és nagylelkű ember volt, aki örömét lelte a munkájában. Dominic Raab brit külügyminiszter azt emelte ki, hogy egy munkája iránt elkötelezett diplomatát vesztettek el, akit mindannyian hiányolni fognak. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép:gov.uk)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.