Közélet

Jól húztak a szentesi tűzoltók

Jól húztak a szentesi tűzoltók

2019. március 11., hétfő
Jól húztak a szentesi tűzoltók

Március kilencedikén Szolnokon rendezték meg a XI. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokságot. Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával megszervezett bajnokságon több mint nyolcvanan vettek részt. A verseny történetében még soha nem álltak ennyien rajthoz. A biztonságról a házigazda szolnoki hivatásos tűzoltóság disaster medic képzésben részesült tűzoltói gondoskodtak - számolt be a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Az ergométeres bajnokságra az ország számos hivatásos tűzoltó-parancsnokságáról érkeztek, de létesítményi tűzoltókat is lehetett találni a nevezők között. A viadalra a határon túlról, Szlovákiából is neveztek. A verseny egyéni küzdelmeiben nőknek és férfiaknak egyaránt ezer métert kellett a lehető legrövidebb idő alatt lehúzni az ergométeres padon, míg a csapatoknál ötezer méter volt a táv, amit váltásokban kellett teljesíteni. Nemcsak férfi-, hanem vegyes összetételű csapatok is rajthoz állhattak. A verseny szorosságára jellemző volt, hogy másodpercek döntöttek egy-egy győzelemről, de volt olyan kategória is, ahol csupán két tizedmásodperc választotta el a győztest és a második helyezettet. A bajnokság legeredményesebb csapata a

szentesi hivatásos tűzoltó-parancsnokság

lett, amely két egyéni győzelem mellett a férfi csapatok első helyét is megszerezte, ráadásul egyedül a szentesi

Tóth Tibor

tudott az egyéni versenyben három perc alá kerülni ezer méteren.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.