Közélet

Rengeteg a kóbor eb Makón

Rengeteg a kóbor eb Makón

2018. október 3., szerda
Rengeteg a kóbor eb Makón

Makón is gondot okoznak az utcákon csatangoló, olykor kóbor, de gyakran felelőtlen gazdával rendelkező kutyák - az is előfordul, hogy megharapnak valakit. Az önkormányzatnak nincs könnyű dolga: az állatok gazdáit nem tudják azonosítani, mert az ebeket a törvényi kötelezettség ellenére sem jelölik meg mikrocsippel - írta a Délmagyar.

– Régebben is láttam az állatot. Valószínűleg azért támadott meg, mert kölykei születhettek – mondta a lapnak a 65 esztendős Dobi Sándor, akit egy közepes termetű, barna kutya marta meg; éppen biciklizett, elkapta a jobb lába szárát, és jó három centi mélyen beleharapott. Makón folyamatosan gondot jelentenek az utcán csatangoló ebek. Elsősorban a Honvéd városrészben, de másutt is. Aki figyeli a portál által alapított Makón élek nevű, jelenleg 9012 tagot számláló Facebook-csoportot, rendszeresen láthat fotókat szabadon csatangoló házőrzőkről – ritkábban az elveszett kutyák gazdái is itt keresik kedvencüket. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.