Közélet

Áruházat építenének a Gyevi temető helyén

Áruházat építenének a Gyevi temető helyén

2018. szeptember 26., szerda
Áruházat építenének a Gyevi temető helyén

Lakópark és luxusirodaház után a legújabb tervek szerint Interspar épülhet a volt Gyevi temető helyén, valamint egy közpark. Az önkormányzat nem akadályozza a projektet. A beruházónak a terület három tulajdonosával kell megegyeznie - írja a Délmagyar.

A lap szerint afelsővárosiak az 1700-as évek második felétől temetkeztek a Gyevi temetőbe, amelyet 1969-ben záratott be a városi tanács. 2001-ben döntött a sírkert felszámolásáról és az ingatlan értékesítéséről a tulajdonos felsővárosi egyházközség. A területet hasznosítására több terv is született. Az OTP Ingatlan Zrt. 2004-ben vásárolta meg az egyháztól a volt Gyevi temető területét, ahol lakóparkot szeretett volna építeni. Három évvel később a szegedi székhelyű J. V. H. 2000 Kft.-hez vándorolt a telek. A társaság vegyes funkciójú kereskedelmi központot és egy A kategóriás, luxusirodaházat álmodott a területre. Ám a cég csődbe ment, így semmi nem valósult meg a tervekből. Mint a cikkből kiderül,most újabb befektető jelentkezett: a SPAR Magyarország Kft. érdeklődik a terület iránt, Interspart terveznek építeni. A városüzemeltetési bizottság ülésén Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat nem lesz akadályozója a beruházásnak, ám érdemes tudni, hogy több magántulajdonosa van a területnek, velük is meg kell egyeznie a cégnek. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.