Közélet

Gőzgéppel csépelnek Vásárhelyen

Gőzgéppel csépelnek Vásárhelyen

2018. augusztus 2., csütörtök
Gőzgéppel csépelnek Vásárhelyen

Százéves cséplési technológiát, oldtimereket és high-tech mezőgépeket is bemutatnak az idei Hódmezőrület 3.0-n. A járműtechnika imádói augusztus 25-én egész nap tobzódhatnak a többgenerációs traktorok és driftautók tucatjai között. A kicsik traktorbiciklit, az idősebbek pedig traktormonstrumokat is vezethetnek, a VR szemüvegekben pedig bárki játszva élheti át a mezőgépész szakma rejtelmeit.

Oldtimer-felvonulás várja a régi idők szerelmeseit, ahol testközelből kipróbálható, milyen érzés veterán járművekben utazni. Az egész család fölpattanhat egy pótkocsi platójára, és beülhet az öreg traktorok vezető üléseibe: oldtimer autókban nosztalgiázni, vagy teherautón zötyögni a szalmabálák között egyaránt jó mulatság, miközben első kézből ismerhetjük meg a gépcsodák történeteit tulajdonosaiktól.

A szervezők ügyességi pályákkal is készülnek a vállalkozó szellemű közönségnek, amit ráadásul a legmodernebb high-tech traktorokkal és elődeikkel is kipróbálhatunk. Ezenkívül a résztvevők megismerhetik egy modern mezőgazdász munkáját VR szemüvegeken keresztül is, de akár belekóstolhatnak a 20 vagy 50 évvel ezelőtti mezőgépészek hétköznapjaiba.

Különleges tanulmányi kaland várja a mezőgazdasági termelés csodálóit. Dr Börcsök Lajos 1913-ba repíti vissza a nagyközönséget az aratási folyamotok fejlődéstörtén keresztül. A szakember egy, több mint 100 éves, 3 tonnás cséplőgépet is magával hoz Hódmezővásárhelyre, amellyel bemutatja, hogyan művelték a földeket nagyszüleink állati erő és kézi beavatkozás nélkül.

A Hódmezőrület 3.0 egyik leghajmeresztőbb programeleme a driftelés, amit a legbátrabbak most is kipróbálhatnak egy profi sofőr mellett. Bár hatalmas élmény a száguldás okozta adrenalinlöket, a hasító csodajárgányok irányítása komoly szakmai háttértudást és koncentrációt igényel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.