Közélet

Válaszd az életet! + FOTÓK

Válaszd az életet! + FOTÓK

2017. június 21., szerda
Válaszd az életet! + FOTÓK
meg_nem_szuletettek_emlekere13_gs

60 év alatt 6,5 millió abortuszt végeztek el Magyarországon – hangzott el szerdán a szegedi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, ahol emléktáblát avattak a meg nem születettek emlékére.

Az ünnepélyes átadón

Keresztúri Attila

kifejtette, sokaknál nem észrevehető, hogy egy terhesség elvesztését gyászként élik meg, azonban, mint minden halálesetet, úgy ezt is fel kell dolgozni. Ugyanis, ha valaki nem tudja elengedni a meg nem született gyermekét, az később súlyos szervi és lelki problémákhoz vezethet. A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika tanszékvezető helyettese hozzátette, az emléktáblánál eltöltött pillanatok talán segíthetnek abban, hogyan lehet a hiánnyal együtt élni. A doktortól azt is megtudtuk, ma már kétszer annyi a szülés, mint a terhességmegszakítás - ez az arány 10-20 éve még fordítva volt. Mivel egy abortusz is soknak számít, ezért a cél, hogy a nem kívánt terhességek a megfelelő védekezés által ne jöjjenek létre. A Magyar Keresztény Misszió Alapítvány az országban összesen 17 helyszínen állít emléket a meg nem születetteknek. Szeged a hetedik állomás, a finanszírozást a Nemzeti Együttműködési Alap segítségével oldják meg.

Klementis Ildikó

alelnök elmondta, tevékenységükkel szívesen segítenek az orvosoknak abban, hogy minél több kis élet világra jöhessen. 1956. június 4-én lépett életbe az a minisztertanácsi rendelet, ami által egy nő súlyos válsághelyzetre hivatkozva a társadalombiztosítás által terhességmegszakítást kérhet. „A 61 év során összesen 6,5 millió legálisan elvégzett abortuszt regisztráltak hazánkban” – jelentette ki

Albertné Görgey Zsuzsanna

, a Magyarok Európában Egyesület elnöke. A szervezet rendszeresen tart prevenciós előadásokat általános és középiskolások számára. A tagok azt vallják, hogy el kell érni: csak akkor következzen be a fogantatás, amikor az érintett pár már felkészült rá. „A Bibliában is az olvasható: előtökbe adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is!” – tette hozzá.

Dobák Lászlóné Margitka

és

Horváth István

, a Magyar Evangélumi Szövetség, Aliansz főtitkárának gondolatai után

Matosné Bokor Anikó

református kórház lelkész és

Kondé Lajos

püspöki helynök, a Dóm plébánosa áldotta meg a táblát. Az avatás koszorúzással és emlékplakettek átadásával ért véget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.