Közélet

Vita nélkül hangolódott a közgyűlésre a pénzügyi bizottság

Vita nélkül hangolódott a közgyűlésre a pénzügyi bizottság

2016. december 14., szerda
Vita nélkül hangolódott a közgyűlésre a pénzügyi bizottság
penzbizottsagiules04_gs

Annyi percig sem tartott a tíz közgyűlési egy öt egyéb napirendi pontról véleményt alkotó pénzügyi bizottsági ülés, mint ahány előterjesztés a képviselők asztalán volt. Vita, kérdés és hozzászólás nélkül hangolódtak a pénteki közgyűlésre.

Pénteken arról is dönt a közgyűlés, hogy jövő évtől alanyi jogon minden szegedi állandó lakcímmel rendelkező nőnek

szülési támogatást

nyújtsanak, módosítják az ez évi költségvetési rendeletet, megalkotják az átmeneti gazdálkodásról szólót. Előbbi kapcsán

Szentgyörgyi Pál

gazdasági alpolgármester

Farkas László

bizottsági elnök kérésére elmondta, hogy az előzetes tervekhez képest több bevétel folyt be például a lakások értékesítéséből vagy épp az önkormányzati társaságoktól, s részben ezeket csoportosítják most át. A plusz források egy része az általános tartalékba kerül, illetve a fedett uszoda építési munkálataira is elkülönítenek összegeket. Az átmeneti gazdálkodásról szóló rendeletet pedig azért alkothatják meg pénteken, hogy jövő év elején a költségvetés elfogadásáig is legyenek források a folyamatos működőképesség biztosítására. Sürgősséggel tárgyalták a Szegedi Kistérség Többcélú társulása oktatási célú vagyonelemeinek térítésmentes elfogadását, amelynek lényege, hogy a társulás több pályázaton is szerepelt sikerrel, és mivel lejárt a fenntartási időszak, a vagyonelemeket átadják a városnak. Az átadandó eszközök értéke meghaladja a bruttó 264,7 millió forintot. A nyílt ülésben tárgyalt további napirend pontok kapcsán sem kérdés, sem észrevétel nem hangzott el, így nagyjából annyi ideig tartott a pénzügyi bizottság nyílt ülése, mint amennyi napirendi pont került a grémium elé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.