Közélet

Szerb-magyar kormányzati csúcstalálkozó kezdődik vasárnap Nisben

Szerb-magyar kormányzati csúcstalálkozó kezdődik vasárnap Nisben

2016. november 20., vasárnap
Szerb-magyar kormányzati csúcstalálkozó kezdődik vasárnap Nisben
Havasi Bertalan; Orbán Viktor

A dél-szerbiai Nisbe utazik vasárnap délután Orbán Viktor miniszterelnök, ahol kétnapos magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozót tartanak - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Hozzátette: Orbán Viktorral együtt a magyar kormány csaknem minden minisztere részt vesz a megbeszéléseken, amelyek egyrészt az együttes plenáris ülésen, másrészt az érintett magyar és szerb miniszterek kétoldalú találkozóin zajlanak majd. Orbán Viktor és vendéglátója, Aleksandar Vucic miniszterelnök hétfő reggel megtekintik a Prosek-Bancarevo autópálya-szakaszt, amely egy fontos közlekedési folyosó részét képezi, majd Nisben négyszemközt tárgyal a két kormányfő. A két ország kormányának együttes plenáris ülése után kerül sor a tárgyalások eredményeként megszülető egyezmények aláírására és a miniszterelnökök közös sajtótájékoztatójára. Délután Orbán Viktor és Aleksandar Vucic a kormányzati rendezvénnyel párhuzamosan zajló üzleti fórumon, majd az OTP Nisben kialakított regionális központjának megnyitásán szólal fel - ismertette a programtervezetet a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.