Megalakult a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (Csésze) - közölte Rebrus Csaba, az új szervezet elnöke közleményben az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a szövetség legfontosabb célkitűzései között szerepel például a helyi és a hazai piac védelme, a kis- és középvállalatok, illetve a helyben gyártott termékek készítőinek megerősítése, a termékek piacra juttatásának segítése, továbbá a multinacionális édesipari kínálat alternatívájaként a belföldi kis- és közepes cégek termékeinek piaci támogatása. Az érdekvédelmi szervezet nemcsak a gyártók, hanem a kereskedők képviseletét is ellátja, illetve összefogja a csokoládé és az édesipar kommunikációját, elősegíti az oktató és a nevelő munkát, a szakmai képzést, és a lakosság tájékoztatását. Ez utóbbi a lakosság egészségi állapotának javítása érdekében is fontos. A szövetségnek négy szekciója van: cukrász; csokoládé; nemzeti értékek, lekvár, méz, hungarikum, illetve élelmezési, egészségügyi szekció. A közlemény idézi
Pataki Ádámot
, a cukrász szekció vezetőjét, aki szerint az utóbbi években újból előtérbe került a minőségi sütemények vásárlása, illetve gyártása, amiben a magyar cukrászatok kiemelkedő eredményeket érnek el.
Szoboszlai Zoltán
, a nemzeti értékek szekció vezetője szerint a kiemelt nemzeti gasztronómiai érdekek megvédése egyre fontosabb, hiszen a magyar édesipar büszkeségeit és azt a szakmai örökséget és tudást, amely az elmúlt évtizedekben felhalmozódott, az egész Kárpát-medence területén meg kell védeni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.