Közélet

Átadták Sélley Sándor-díjakat a Szegedi Ítélőtáblán

Átadták Sélley Sándor-díjakat a Szegedi Ítélőtáblán

2016. június 29., szerda
Átadták Sélley Sándor-díjakat a Szegedi Ítélőtáblán
Sélley6

A Szegedi Ítélőtábla vezetése és Bírói Tanácsa a táblabíróság újjáalakulásának 10. évfordulóján, 2013-ban alapította a Szegedi Királyi Ítélőtábla 1891-ben kinevezett első elnökéről, Sélley Sándorról elnevezett díjat.

Azóta minden évben a bíróságok napjához kapcsolódva átadják a Sélley-díjat a táblabíróságon annak a bírónak és igazságügyi alkalmazottnak, akiket az ítélőtábla dolgozói titkos szavazással maguk közül erre a kitüntetésre leginkább méltónak találnak. Az idén

Szeghő Katalin

, a polgári kollégium tanácselnök bírója és

Ördöghné Vörös Ágnes

jegyzőkönyvvezető-tisztviselő vehette át a Sélley-díjat

Harangozó Attilától

, a Szegedi Ítélőtábla elnökétől és

Hámori Attila

elnökhelyettestől, az Országos Bírói Tanács tagjától. A táblabíróság dísztermében kedden délután megtartott ünnepségen részt vett

Darák Péter

, a Kúria elnöke is. Szeghő Katalin a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát 1980-ban, summa cum laude minősítéssel. Az egyetem elvégzése után a Csongrád Megyei Tanács Szeged Járási Hivatalnál dolgozott előadói munkakörben. Igazságügyi jogviszonya 1984 februárjában kezdődött, ekkor a Budapesti XX. és XXI. Kerületi Bíróságra kapott kinevezést, mint bírósági titkár. Ugyanitt nevezték ki bíróvá 1984. július 1-jén, és polgári ügyszakban ítélkezett. 1991-ben került a Szegedi Városi Bíróságra, ahol szintén polgári ügyszakban dolgozott. 1993 és 1998 között a Szegedi Városi Bíróság elnökhelyettesi tisztét töltötte be, majd 1998-ban kinevezték megyei bíróvá. Ezt követően hat éven át polgári fellebbviteli tanácsban ítélkezett a Csongrád Megyei Bíróságon. 2003-tól 2008. november 20-ig a Csongrád Megyei Bíróság Polgári-Gazdasági és Közigazgatási Kollégiumának kollégiumvezetője volt. 2008. november 1-től a Szegedi Ítélőtábla II. számú polgári fellebbviteli tanácsának elnökévé nevezték ki, azóta is ebben a beosztásban dolgozik. Tagja az elsőfokú szolgálati bíróságnak és jogi szakvizsgabizottságnak, részt vett a Polgári perrendtartás kodifikációjára felállított két munkabizottság, és több ízben a Kúria joggyakorlat-elemző csoportjának munkájában. Ördöghné Vörös Ágnes közgazdasági szakközépiskolában érettségizett Szegeden. 1990 óta folyamatosan igazságügyi területen dolgozik. A Csongrád Megyei Bíróságról a Szegedi Ítélőtábla megalakulásakor került át a táblabíróságra. Jogi asszisztens felsőfokú szakirányú végzettséget szerzett 2005-ben, jelenleg jegyzőkönyvvezető-tisztviselő munkakörben segíti a az ítélőtábla polgári kollégiumának munkáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.