Közélet

Szegedi Jobbik: A kormány elhanyagolta a nyugdíjasokat

Szegedi Jobbik: A kormány elhanyagolta a nyugdíjasokat

2016. április 28., csütörtök
Szegedi Jobbik: A kormány elhanyagolta a nyugdíjasokat
jobbik_sajtotajekoztato02kf

Ez még az éhenhaláshoz is kevés – így reagáltak a szegedi Jobbiknak idősek, miután kiderült, hogy a kormány jövőre mindössze 0,9%-os nyugdíjemelést tervez. Rácz Tibor választókerületi elnök sajtótájékoztatóján elmondta, a Jobbik rugalmas nyugdíjrendszer kialakítását szorgalmazza, és kitartanak amellett is, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek 40 évnyi munkaviszony után.

„A kormány az út szélén hagyta a nyugdíjasokat” című sajtótájékoztatóján

Rácz Tibor

, a Jobbik választókerületi elnöke elmondta, a lakossági fórumokon és a standolásaikon egyaránt azt fogalmazták meg a szegedi nyugdíjasok, hogy a kormány által tervezett 0,9%-os nyugdíjemelés még az éhenhaláshoz is kevés. Hozzátette, a Jobbik továbbra is egy rugalmas rendszer kialakítását szorgalmazza, amelynek része lenne a kemény fizikai munkát végzők korkedvezményes nyugdíjba vonulása, a lelkileg megterhelő szakmák képviselőinek pedig rekreációs időszakot biztosítanának éves szinten. Az önkéntes nyugdíjpénztár rendszerét is visszahozná a Jobbik állami keretek között, továbbá a párt kitart amellett, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek 40 évnyi munkaviszony után. Ez utóbbival kapcsolatban Rácz Tibor elmondta, szakembereik számításai szerint a következő évtizedben nem terhelné meg ez a lépés annyira a nyugdíjkasszát, hogy veszélybe kerüljön a hazai nyugdíjrendszer. Figyelembe kell venni ugyanis a szociális ellátásokat és a közmunkabért is, ezeket nem vennék igénybe a korkedvezményes nyugdíjba vonulók. Ezen felül mivel ma Magyarországon a férfiak várható élettartama 4 évvel alacsonyabb, mint a nőké, a számukra bevezetendő korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetősége összességében kevesebbe kerül, mint a nők esetében. Rácz Tibor választókerületi elnök úgy összegzett, a kormány elhanyagolta a nyugdíjasokat az elmúlt években, ezen változtatna a Jobbik, így az általuk életre hívott „valódi nemzeti konzultáció” is kiemelten foglalkozik ezzel a korosztállyal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.