Közélet

Kétnapos üzemlátogatáson vehettek részt az algyői iskolások + FOTÓK

Kétnapos üzemlátogatáson vehettek részt az algyői iskolások + FOTÓK

2016. április 16., szombat
Kétnapos üzemlátogatáson vehettek részt az algyői iskolások + FOTÓK
2016_algyo_mol_bejaras_14

Az algyői kőolajmezőt járhatták be az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos diákjai. A kétnapos programon a tanulókat szakemberek kísérték, akik bepillantást engedtek a telephely mindennapjaiba.

Több mint ötven éve fúrták az első olajkutakat Algyő határában, mára a MOL Dél-magyarországi Telephelye a hazai energiabiztonság egyik legfontosabb szimbóluma, s a helyi olajipari szakemberek második otthona. Ebbe a különleges világba nyerhettek betekintést két napra az algyői Fehér Ignác Általános Iskola felső tagozatos diákjai, míg az alsósok előadásokon ismerkedhettek meg közelebbről a település határában található olaj- és gázkutak, felszíni technológiák, létesítmények, és maga az olajos szakma rejtelmeivel. „Ha lesz rá lehetőség, máskor is szívesen elmennék” – mesélte a hetedik osztályos

Móni Emese

, aki kedden járt először a dél-alföldi telephelyen. Elmondta, osztályukat a MOL dolgozói vezették körbe: először a zajos kinti munkákat, majd az üzemterületen található gépeket tekintették meg. Emesének nagyon tetszettek a látottak, s bár a fiatal lány nem érdeklődik az olajbányászat, mint szakma iránt, izgalmasnak találta ezt a zárt világot. A telephelybejárás az iskolai projekthónap keretében valósult meg. A víz világnapjától a föld világnapjáig tartó eseménysorozat témájául ezúttal a tavaly 50. évfordulóját ünneplő MOL algyői telephelyet választották – világosította fel portálunkat

Szabó Beáta

pedagógus, az iskolában működő zöld munkaközösség vezetője. A hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos diákok az algyői olajbánya kulisszái mögé pillanthattak, de a kisebbek sem maradtak ki az izgalmas bemutatókból. „Az alsóbb tagozatos osztályokhoz a MOL szakemberei látogattak el, s többek között arról meséltek, mivel foglalkoznak az olajbányászok, s milyen egyéb munkák zajlanak még az üzemterületen. Sok fotót vetítettek, interaktív bemutatókat tartottak, hoztak például kőzetmintákat is, melyeket közelről is megvizsgálhattak a gyerekek.” Szabó Beáta megjegyezte, bízik benne, hogy a Dél-magyarországi telephellyel kötött jó együttműködés a jövőben is folytatódni fog annak érdekében, hogy a gyerekek minél többet megtudhassanak az Algyő szomszédságában található olajbányáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.