Közélet

Két francia fiatal akart Magyarországon át eljutni az Iszlám Államhoz

Két francia fiatal akart Magyarországon át eljutni az Iszlám Államhoz

2015. január 8., csütörtök
Két francia fiatal akart Magyarországon át eljutni az Iszlám Államhoz

A rendőrség munkatársai decemberben Kelebiánál két fiatal francia férfit fogtak el, akik Magyarországon keresztül akartak eljutni a Közel-Keletre, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz - hangzott el csütörtök este a TV2 Tények című hírműsorában.

Hajdu János

, a TEK főigazgatója a TV2 riporterének azt mondta, hogy információik voltak a fiatalokról, ezek alapján tartóztatták fel, majd adták át őket a francia hatóságoknak. A fiatalok a céljaikról keveset árultak el, de a TEK úgy tudta, hogy csatlakozni akarnak" a közel-keleti és az észak-afrikai cselekményekhez" - tette hozzá. A főigazgató szerint nem elszigetelt és nem egyedi az eset. Hozzátette, hogy olyan magyarról, aki hasonló céllal indult volna az említett térségbe, nem tud, "de nem állok mind a tízmillió magyar állampolgár mögött". Tavaly novemberben Kelebiánál egy fiatalkorú holland lányt tartóztattak fel, aki az Iszlám Államhoz akart eljutni. A lányt egy rendőri ellenőrzés során azonosították, a TEK őrizte, majd november 4-én átadta a holland hatóságoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.