Közélet

Öngyilkos akart lenni egy férfi - a Tiszában keresik az autóját + FOTÓ

Öngyilkos akart lenni egy férfi - a Tiszában keresik az autóját + FOTÓ

2014. február 26., szerda
Öngyilkos akart lenni egy férfi - a Tiszában keresik az autóját + FOTÓ
autokereses_a_tiszaban03_gs

Szegeden egy Chryslerrel akart részegen a Tiszába hajtani egy férfi sikertelenül, őt most a pszichiátrián kezelik, az autója azonban a mentésnél mégis a folyóba bucskázott, a kocsit radarral keresik.

Extrém módon akart véget vetni életének egy férfi Szegeden. Múlt héten pénteken este autójával próbált a Tiszába hajtani az ártérben. Az újszegedi oldalon, a gyálaréti szennyvíztisztító üzemmel szemben hajtott le a töltésről, és egy horgászhelyet vett célba autójával, de szerencsére meghiúsult kísérlete: a közelmúlt esőzései miatt felázott talajon nem tudott nagy lendületet venni autója, így a 3 méter magas partról a folyópart széléig repült csak az autó, és belefúródott a part menti iszapba.

(Fotós kollégánkkal kivonultunk a helyszínre, ahol jól kivehetőek a kocsinyomok és az is, ahol az autó fennakadt a partfalon, orral az iszapban.)

Információink szerint a felesége egyből riasztotta a rendőröket, amint a férje elhajtott otthonról. Egy ismerősétől úgy tudjuk, hogy a férfi már napok óta ivott, ez is kiválthatta nála ezt a depresszív reakciót, az öngyilkossági kísérletet is részegen követte el. A férfira az ártéri erdőben találtak a rendőrök, akik mentőt hívtak, és beszállították a pszichiátriára a sofőrt.

Az autó azonban mégsem úszta meg, vagyis épphogy megúszta. A mentéshez kiérkező terepjárónak elszakadt a drótkötele, miközben a vízpartról húzta fel az autót. A jármű hátrabucskázott, és bezuhant a vízbe, ahol elsüllyedt. Mikor a helyszínen jártunk, a vízügyesek hajója pásztázta a vizet. Felkerestük az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságot, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ők az autó keresésben segítenek szonárjukkal, a mentésben nem vesznek részt, a keresés részleteiről levélben ígértek tájékoztatást, de a cikk megjelenéséig nem érkezett meg. Felkerestük a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat vezetőjét,

Seller Andrást,

aki elmondta, hogy őket szombaton értesítette a katasztrófavédelem, hogy mi történt pénteki napon, és mi lett az autó sorsa. Mivel szervezetük önkéntesekből áll, és életveszély nem forgott fenn, hétfőn vonultak ki a helyszínre. "Hétfőn kezdtük az ügyet felderíteni, leszervezni a búvárokat, ők kedden jöttek ki, s merültek többször, órákig kerestük a vízügyesekkel, vízi rendőrökkel, de nem találtuk meg a járművet. A vízügyesek szerdán folytatták a keresést, mert nekik van egyedül a megyében szonárjuk, amellyel a mai napon végigpásztázták a meder fenekét. A hajózást egyébként nem veszélyezteti az autó, de komoly szennyezőforrás lehet. Olyan információt kaptunk, hogy a radarral találtak valamit a szakemberek, amit a búváraink megnéznek majd. Amennyiben megtaláltuk az autót, a katasztrófavédelem segítségével felfújható párnákkal a víz felszínére emeljük, és hajóval a partra vontatjuk" - monda el portálunknak Seller András. Megtudtuk azt is, hogy egy-egy ilyen hosszabb vízi mentés költségei akár az egymillió forintot is elérhetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.