Közélet

Illetékbélyegekről a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban

Illetékbélyegekről a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban

2013. augusztus 7., szerda
Illetékbélyegekről a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban
illeték_50kr

Az átlagemberek nagyon nem kedvelik, hiszen pénzkiadással jár, egyeseknek azonban gyűjtőszenvedélyük tárgyai az illetékbélyegek. A magyarországi illetéktörténet 1850-től kezdődő első száz évét Hodobay Andor, az illetékdíjszabás elismert hazai szaktekintélye mutatja augusztus 15-én, szombaton 14 órakor a BFMK II. emeleti termében.

Az Internetes Bélyeggyűjtő Közhasznú Egyesület, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ és a Tornyai János Múzeum a bélyeggyűjtés népszerűsítése és ismeretterjesztő céllal indított filatéliai előadássorozatot. Szombaton délután a legcsendesebb hobbi képviselői a magyar illetékdíjszabás 100 éves, 1850-től 1950-ig terjedő időszakáról hallhatnak előadást. Az érdeklődők megismerhetnek néhány különleges, ma már ismeretlen illetéket, mint a hírlapilletéket, játékkártya illetéket, számlailletéket stb., és áttekintést kaphatnak arról, hogy hogyan számították ki az egyes illetékek mértékét, illetve hogyan rótták le a kiszabott illetékeket. Az előadó,

Hodobay Andor

nemrég megjelent, A bélyeg- és jogilletékek változása Magyarországon 1850. november 1-től 1950. december 31-ig című könyvét is bemutatja a BFMK-ban. A hiánypótló mű könyv kitűnő, összefoglaló szakirodalom mind az illetékbélyegek gyűjtőinek, mind a jogász szakmai társadalom számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.