Közélet

EMMInens – tanévkezdő kisokos a szaktárcától

EMMInens – tanévkezdő kisokos a szaktárcától

2013. augusztus 8., csütörtök
EMMInens – tanévkezdő kisokos a szaktárcától
iskola3

Mit fognak konkrétan tanítani az iskolában? Kiváltható-e a mindennapos testnevelés? A Hit- és erkölcstan órán miről tanulnak a gyerekek? – ilyen és ehhez hasonló témákról állított össze kisokost az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a 2013/2014-es tanév diákjai, valamint szüleik számára összeállított egy olyan kisokost, amelyben reményeik szerint minden érintett – az alsó tagozatosoktól egészen a jövőre ballagókig – megtalálja a válaszokat a tanévkezdés során esetlegesen felmerülő kérdéseire. A Tanévkezdő EMMInensben az iskolakezdésről, a nemzeti alaptantervről és a kerettantervről, a hit- és erkölcstan oktatásról, a 16 óráig történő iskolában tartózkodásról, a diákok jogairól és kötelezettségeiről, a közösségi szolgálatról, a tankönyvekről és a diákigazolványról, a Köznevelési Hídprogramról külön fejezetekben adnak részletes tájékoztatást az érdeklődőkenek. A kisokosból kiderül például, hogy a tanév szeptember másodikán kezdődik, míg az utolsó tanításai nap 2014. június 13-án, pénteken lesz. Az új Nemzeti Alaptantervről (NAT) leírják, hogy felmenő rendszerben vezetik be 2013. szeptemberétől, az iskolák első, ötödik, kilencedik, valamint a hatosztályos gimnáziumok hetedik évfolyamainak diákjai fogják az új NAT alapján elkezdeni a tanulást. Az is olvasható a dokumentumban, hogy a mindennapos testnevelésórák közül heti kettő kiváltható például táncoktatással vagy akár iskolai sportkörben való részvétellel. Mindennapos testnevelés órája az első és másodikosoknak, az ötödik és hatodik osztályt kezdőknek, valamint a kilenc és tizedikes tanulóknak lesz a következő tanévtől. A kiadvány, melyből több kérdésre kaphatnak a szülők részletes választ,

itt

tölthető le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.