Közélet

Történelmi időutazás Ópusztaszeren

Történelmi időutazás Ópusztaszeren

2013. június 13., csütörtök
Történelmi időutazás Ópusztaszeren
130613onte04

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark „Lépj be a múltba! – Történelmi időutazás Ópusztaszeren” című nyertes pályázatának projektnyitó sajtótájékoztatóját tartották meg az Emlékparkban, 2013. június 13-án, amely a „Kiemelt turisztikai termék - és attrakciók fejlesztése DAOP - 2.1.1/G-11” jelű pályázati konstrukció keretében valósul meg.

A Dél–Alföldi Regionális Operatív Program keretében megvalósuló beruházás 1.089.509.830 Ft, vissza nem térítendő támogatási összegből kerül megvalósításra az elkövetkezendő másfél éven belül, s a projekt fizikai befejezésének várható időpontja 2014. november 29. „A pályázati forrás által nemcsak új kiállításokkal gazdagodik majd az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és nem kizárólag néprajzi múzeumként üzemel majd, hanem sokkal inkább interaktívabbá válik, mintegy időutazóként vehetnek részt a magyarság történelmében az ide látogatók – ismertette a részleteket Kertész Péter, az Intézmény ügyvezetője. „A téli időszakban is látogatható lesz a park, célunk, hogy új történelmi szemléletet alakítsunk ki a fiatalabb korosztály számára. Nekik próbáljuk még látványosabbá, fogyaszthatóbbá tenni ezt az 55 hektárnyi nemzeti kincset, az Emlékparkot. Olyan közösségi tereket is kialakítunk majd továbbá, ahol az ideérkezők a látványosságok élvezete mellett kellemes környezetben, tartalmasan tölthetik el szabadidejüket, hangsúlyozva az Intézmény kulturális és turisztikai jellegét – fogalmazott az igazgató a sajtótájékoztatón. A nyitórendezvényen ismertetésre került: a fejlesztés folyamán felépül egy új vendégváró kapu, két vendégforgalmi térrel, különböző információs pontokkal és kivetítőkkel. Létesülni fog egy multifunkcionális látogatóközpont, konferencia és mozi teremmel, hungarikum tárházzal a jelenlegi műszaki, személyzeti épületek helyén. Ezen kívül a Feszty – körképnek is helyet adó Rotunda épületét körbejárhatóvá teszik belülről, új kiállításokat rendeznek be, amelyek illeszkednek majd a már meglévő tematikákhoz, de lesznek olyan korszerű, multimédiás, interaktív elemek is, amelyek majd megfelelnek a modern múzeumi - turisztikai elvárásoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.