Közélet

Feljelentést tett az SZTE rektora az egyetemi piramisjáték gyanúja miatt

Feljelentést tett az SZTE rektora az egyetemi piramisjáték gyanúja miatt

2013. május 23., csütörtök
Feljelentést tett az SZTE rektora az egyetemi piramisjáték gyanúja miatt

Feljelentést tett Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora az egyetemi piramisjáték gyanúja miatt, az ügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc

az MTI érdeklődésére elmondta, a rektor kényszerítés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést a HVG által megírt piramisjátékügy miatt. A hetilap - egy birtokába került hangfelvétel alapján - arról írt, hogy a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkari hallgatói önkormányzatának 2010-2011-es elnöke piramisrendszerben akarta beépíteni a diákokat a Dél-alföldi Hallgatói Mozgalom Egyesületbe. Az érdek-képviseleti vezető két filmklubos diákot győzködött az egyórás beszélgetésen arról, hogy lépjenek be a szervezetbe, majd szervezzenek maguk alá öt-öt embert. Cserébe a hallgatói önkormányzattól vagy szervezeteitől munkát kapnak, viszont minden tagnak a fizetése tíz százalékát kell "fölfelé" befizetni. Szanka Ferenc közölte, a Szegedi Járási Ügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el, és a rendelkezésre álló bizonyítékok, a többi között a hangfelvétel vizsgálata után dönt arról, hogy van-e oka a nyomozás elrendelésének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.