Közélet

Belvárosi birkaterelés és csúnyaságverseny a szegedi Kutyafuttában Napon

Belvárosi birkaterelés és csúnyaságverseny a szegedi Kutyafuttában Napon

2013. március 11., hétfő
Belvárosi birkaterelés és csúnyaságverseny a szegedi Kutyafuttában Napon

Másodszor várja az újszegedi liget zöldövezetébe a kutyusokat, gazdikat és az állatbarátokat a Kutyafuttában Nap szombaton. A rendezvényen a színes programok és vetélkedők mellett ebünk igazi birkákon próbálhatja ki a terelést is.

A tavalyi év nagy sikere után idén is vár minden szegedi négylábút, gazdit és állatbarátot a II. Kutyafuttában Nap! Március 16-án, reggel kilenc órától késő délutánig programokkal, előadásokkal és bemutatókkal várnak minden érdeklődőt az újszegedi ligetbe, ahol az ebekről fog szólni minden: négylábúnk ingyenes agility-oktatásban részesülhet, kozmetikus keze alatt szépülhet meg, gazdáját pedig több kutyaiskola vezetője is hasznos nevelési tanácsokkal várja.

Birkabosszantó kerestetik

"Idén igazi különlegességként a résztvevők kutyájuk terelőösztönét is letesztelhetik: hat birkát kell majd egyben tartaniuk a vállalkozó szellemű ebeknek, Szeged belvárosában ilyenre még nem volt lehetőség" - mesélte portálunknak

Mayer Yvette

, a rendezvény főszervezője. Tavaly több, mint kétezren voltak a Kutyafuttában Napon, idén - ha az időjárás is úgy akarja - kétszer ennyi vendégre számítanak.

Versenyekből sem lesz hiány, kihirdetik a legjólneveltebb és legcsíntalanabb kutyusokat, sőt a szépségverseny mellett csúnyasági vetélkedőn is szemlézik a kevésbé dekoratív, de annál szerethetőbb állatokat. "Bízunk benne, hogy ennek a vetélkedőnek is nagy népszerűsége lesz, hiszen sok olyan fajta van, amire azt mondjuk: olyan csúnyácska, hogy már szinte szép. A meztelen kínai kutyától a bulldogig várunk bármilyen jelentkezőt, melyek között több jutalmat is kisorsolunk" - mesélte Mayer Yvette (a verseny részleteiről az

alábbi linkre kattintva

tájékozódhat). A gazdik teszteket és kvízeket tölthetnek majd ki értékes ajándékokért, a szervezők ígérik: senki sem megy haza üres kézzel a rendezvényről. Ha még nincs ebünk, de készen állunk az örökbefogadásra, akkor is itt a helyünk, a nap folyamán bemutatkoznak ugyanis a Tappancs Alapítvány árvái is.

Programok:

09.00-11.00

- Gyülekező, regisztráció, nevezés a szépség- csúnyasági és ügyességi versenyre

10.00-10.10

- Hivatalos megnyitó (színpad)

10.10-10.30

- Nincs akadály a kutyák előtt! – a Csibész Kutyaiskola agility bemutatója a Vigadó melletti fás területen

10.30-10.45

- Így tanulnak a Csibészek! bemutató a színpad előtt

10.45-10.50

- Sorsolás, Butcher’s totó, Kutyafuttában totó ajándékokért

10.50-11.10

- Tanuljunk együtt kedvencünkkel!- a Buksi Kisállatfarm kutyaiskolájának bemutatója (a színpad előtti bemutatótéren)

11.10-11.25

- Birka terelés kutyáknak, bemutató a fák alatt kialakított terelő részen

11.25-12.40

– Ügyességi verseny, a bemutatótéren (Minden kutyának maximum 3 perce van megmutatni, mit tanított neki gazdája. Nevezési díj: 250 Ft, az első 100 nevező ajándékot kap, előnevezés: kapcsolat@kutyafuttaban.hu )

12.40-12.50

- Fogadj örökbe! -bemutatkoznak a Tappancs Alapítvány gazdikeresői (színpad)

12.50- 13.00

- Ügyességi verseny eredményhirdetése, tombola sorsolás, Butcher’s totó, Kutyafuttában totó sorsolás ajándékokért (színpad)

13.00-13.25

- Nem is olyan bonyolult!- a Szegedi Kutya Klub és Kutyastrand bemutatója (bemutatótér)

13.25-15.00

- Szépségverseny, bemutatótér (Nevezési díj: 250 Ft, az első 100 nevező ajándékot kap, előnevezés: kapcsolat@kutyafuttaban.hu)

15.00-15.15

- A kutyád árulja el a boldogság titkát! –előadő: Putnik-Mayer Yvette, a kutyafuttaban.hu kutyanevelője

15.15-15.45

- Mi áll jól kutyánknak?- eb divatbemutató

15.45-15.55

- szépségverseny eredményhirdetése, tombola sorsolás, Butcher’s totó, Kutyafuttában totó sorsolás

15.55-16.45

- Csúnyasági kutya verseny (Nevezési díj: 250 Ft, az első 100 nevező ajándékot kap, előnevezés: kapcsolat@kutyafuttaban.hu)

16.45-16.55

- Kik azok a Tetovált Állatmentők?- az egyesület bemutatkozása

16.55 -17.05

- Csúnyasági verseny eredményhirdetése, tombola sorsolás, Butcher’s totó, Kutyafuttában totó sorsolás

17.05-17.30

- A legjobb és a legrosszabb kutya eredményhirdetése (www.kutyafuttaban.hu játéka)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.