Közélet

Botka László egy közösségi oldalon támadta be Lázárt

Botka László egy közösségi oldalon támadta be Lázárt

2012. június 12., kedd
Botka László egy közösségi oldalon támadta be Lázárt

A szegedi polgármester a Facebookon ment neki Lázár Jánosnak, aki nemrég világossá tette, hogy kormányzati munkája miatt feladja majd polgármesterségét. Botka azért szólt be Lázár Jánosnak, mert a kormány 23 milliárd forint értékű kötvénykibocsájtást engedélyezett a mezővárosnak.

A

Napi Gazdaság híre

szerint a kormány 79 millió euró (23,2 milliárd forint) összegű, 25 éves futamidejű kötvénykibocsátást engedélyezett Hódmezővásárhely önkormányzatának. Az új önkormányzati törvény szerint ugyanis az önkormányzati hitelfelvételek kormányengedélyhez kötöttek, és most első ízben született döntés a kabinetben néhány település – köztük Hódmezővásárhely – kötvény- és hitelakciójához.

Lázár Jánost

a kormányfő,

Orbán Viktor

felkérte a Miniszterelnökség államtitkári posztjára, így a miniszterelnök által is

meglátogatott közgyűlésen

jelentette be a politikus, hogy elfogadja a felkérést és lemont polgármesterségéről.

Botka Lászlót,

Szeged polgármesterét eddig inkább

a nyitás jellemezte

Vásárhely felé, most azonban támadóállást vett fel. A Facebookon illette kritikával a kötvénykibocsátás tervét. "No lám, Hódmezővásárhely negyedakkora város, mint Szeged, a költségvetése, saját bevétele is negyede. Csak az adóssága több, ráadásul svájci frankban. Szeged arányaiban negyedannyi forint hitelből biztosította az Európai Unió által támogatott építkezések körülbelül 20 %-os önrészét. A Fidesz szerint én eladósítottam a várost, a négyszeres adósságterhet felhalmozó Lázár pedig egy kiváló polgármester volt!? Ugye ez csak Orbán és Matolcsy 'tündérmeséje', ami rémálommá vált, de lassan felébredünk…" – olvasható a bejegyzés az országos politizálásban egyre aktívabb szocialista polgármester oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.