Közélet

Futófesztivál volt Dorozsmán a környezettudatosság jegyében + FOTÓK

Futófesztivál volt Dorozsmán a környezettudatosság jegyében + FOTÓK

2012. május 28., hétfő
Futófesztivál volt Dorozsmán a környezettudatosság jegyében + FOTÓK

Az egészséges életmód és a környezettudatosság jegyében zajlott a szombati dorozsmai futófesztivál. Volt, aki babakocsit tolva futotta le a távot, majd a Jerney János Általános Iskola udvarán játékokkal és interaktív, környezettudatosságra nevelő játékokkal várták a környékbelieket.

A tavalyi I. Dorozsmai Futófesztivál sikerén felbuzdulva invitálták a városrész lakóit, kicsiket és nagyokat egyaránt a szombati programokra. A zenés bemelegítő után

Mihálffy Béla

indította el az iskolásokat és felnőtteket, majd maga is beállt a futók sorába. A hosszabb távot

Asztalos Sándor

teljesítette leggyorsabban, de hamarosan mindenki visszaérkezett az iskolához. Mihálffy Bélától megtudtuk, rendszeresen szokott futni hetente több alkalommal. „A közösségépítés a rendezvény fő célja, s határtalanul boldog vagyok, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívásunkat, 1200 nevezés érkezett, így van értelme a munkának, köszönet illet mindenkit, aki a futónap megszervezéséhez hozzájárult” – fogalmazott a körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője.

Kosik Dénes

(Fidesz-KDNP), a másik dorozsmai városatya portálunknak elmondta, öröm számára, hogy sikerült a helyi óvodásokat és iskolásokat is bevonniuk a programba. „Támogatóink jóvoltából minden résztvevőnek az oklevél mellé apró ajándékkal is tudtunk kedveskedni” – tette hozzá. A két távon indított futóverseny azonban csak a bemelegítés volt, hiszen az iskola udvarán játékokkal és bemutatókkal várták a környékbelieket. A programokat szervező

Gergely Orsolyától

megtudtuk, az Új Széchenyi-terv pályázata révén megvalósult játszóház minden egyes állomása a környezettudatosságra nevelést célozta meg. „Szeretnék, ha megismernék a gyerekek a hulladékgazdálkodást, a környezettudatos közlekedést, illetve az energiatakarékosság alapjait. Virágot hajtogathattak hulladékból, készíthettek kisautót, illetve gombfocibajnokságot is rendeztek, melyhez szintén hulladékból készíthették el a gyerekek a figurákat” – sorolta a programokat.

Csatlakozott a rendezvényhez a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. is, népszerű volt a kukásautós célba dobás, emellett bemutatták a hulladék útját is.

Farkas Péter

marketing- és PR ügyintéző úgy látja hangsúlyozta, társaságuk számára rendkívül fontos, hogy a környezettudatos viselkedés a fiatal generáció mindennapjainak részévé váljon. Ezért több rendezvényt is szerveznek, illetve örömmel csatlakoznak olyan kezdeményezésekhez, amelyek ezt acélt szolgálják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.