Közélet

Erősödött a Vajdasági Magyar Szövetség

Erősödött a Vajdasági Magyar Szövetség

2012. május 7., hétfő
Erősödött a Vajdasági Magyar Szövetség

A magyar kormány örömmel értesült, hogy a vasárnapi szerbiai választásokon a vajdasági magyarság legnagyobb támogatottsággal rendelkező érdekvédelmi szervezete, a Vajdasági Magyar Szövetség megerősítette pozícióit. Ezt Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár közölte hétfőn az MTI-vel.

Mint közös közleményükben írták: a rendelkezésre álló részeredmények alapján megállapítható, hogy a szervezet a köztársasági parlamenti választásokon több mint 20 ezer szavazattal kapott többet, mint négy évvel ezelőtt. Ez nemcsak további képviselői helyeket jelenthet a pártnak a belgrádi parlamentben, hanem megerősített érdekérvényesítő lehetőséget is - mutattak rá. Kiemelték: a vajdasági magyar választópolgárok túlnyomó többsége egyértelművé tette, hogy a vajdasági magyarság érdekképviseletét kizárólag magyar nemzeti alapon szerveződő párt által tartja megvalósíthatónak. A parlamenti választásokon elért eredmények, amelyekhez ezúton is gratulálunk, azzal a jogos reménnyel töltenek el bennünket, hogy a VMSZ a megkezdett - a vajdasági magyarság boldogulása szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró - közösségépítő programjait jobb eséllyel folytathatja - olvasható az állásfoglalásban. A VMSZ a jelenlegi adatok szerint a korábbi négy helyett öt vagy hat képviselőt küldhet a belgrádi köztársasági parlamentbe. A szintén nem hivatalos adatok szerint az újvidéki tartományi parlamentbe - a négy évvel ezelőttihez hasonlóan - öt képviselőt küldhet listáról a VMSZ, és összesen tíz jelöltje állva maradt a második fordulóban, így a párt megőrizheti vagy bővítheti jelenlegi kilenc mandátumos részarányát - tudatta

Pásztor István

, a párt elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.