Közélet

17 százalékkal nőtt a bűnözés Kárpátalján

17 százalékkal nőtt a bűnözés Kárpátalján

2009. december 29., kedd
17 százalékkal nőtt a bűnözés Kárpátalján

Pavlo Kononyenko vezérőrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság vezetője a napokban tartott sajtóértekezletén összegezte a rendőrség munkájának 11 hónapi eredményeit, elismerte, hogy a múlt év hasonló időszakához viszonyítva 17 százalékkal nőtt Kárpátalján a bűnözés, amely azonban Ukrajnában a legjobb eredménynek számít - adja hírül a karpatinfo.net hírportál.

Kárpátalján 10 ezer lakosra 42,4 bűntény elkövetése jut, jóval kevesebb, mint Ukrajnában, egészben véve. Tavaly a kárpátaljai megyei rendőr-főkapitányság 3603 esetben kezdeményezett büntetőeljárást, az idén ez a mutató 3884-re nőtt. 11 százalékkal több különösen súlyos bűntényt tártak fel, mint 2008-ban. Jó eredménynek számít, hogy az erőszakos nemi közösülések, zsarolások valamennyi esetét sikerült felderíteni, a tetteseket bíróság elé állítani. Az idén Kárpátalján 32 gyilkosságot követtek el, 29 esetben sikerült megtalálni a tetteseket. Eddig összesen három gyilkosság esetében volt eredménytelen a nyomozás. 56 százalékkal nőtt a rablási kísérletek száma, örvendetes viszont, hogy az esetek 95 százalékában megtalálták az elkövetőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.