Illegális bevándorlás

Tizenegy migráns próbálkozott sikertelenül a magyar határnál

Tizenegy migráns próbálkozott sikertelenül a magyar határnál

2024. június 4., kedd
Tizenegy migráns próbálkozott sikertelenül a magyar határnál

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. június 03-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 1 határsértőt tartóztattak fel és 11 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, 1 esetben összesen 4 határsértőt tartóztattak fel a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén. Győr-Moson-Sopron vármegyében, 1 esetben összesen 5 határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom belterületén. Pest vármegyében, 1 esetben összesen 2 határsértőt tartóztattak fel Szob belterületén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, török és nepáli állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuknak jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően átkísérést alkalmaztak.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében, 1 esetben 1 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt nem indult büntetőeljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.