Illegális bevándorlás

Rétvári Bence: a 80 milliárdos migrációs büntetés nyilvánvaló politikai nyomásgyakorlás Magyarországra

Rétvári Bence: a 80 milliárdos migrációs büntetés nyilvánvaló politikai nyomásgyakorlás Magyarországra

2024. június 26., szerda
Rétvári Bence: a 80 milliárdos migrációs büntetés nyilvánvaló politikai nyomásgyakorlás Magyarországra

Kétnapos tanácskozást tartott a Salzburg Forum keretében kilenc közép-európai ország belügyminisztériuma az ausztriai Laxenburgban, a legfontosabb téma az illegális bevándorlás volt, de szóba kerültek a fegyvercsempészettel és a kiberbűnözéssel kapcsolatos kérdések is - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán az MTI-vel.

 

Egymillió illegális határátlépést akadályoztak meg a magyar rendőrök és határvadászok

Rétvári Bence - aki jelezte, hogy a tanácskozás második napján részt vett hat balkáni ország belügyi vezetője is - kijelentette: Magyarország számára a legfontosabb a külső határok megvédése. Hozzátette: egymillió illegális határátlépést akadályoztak meg a magyar rendőrök és határvadászok. A határozott magyar és szerb határvédelmi fellépésnek érezhető hatása volt az illegális bevándorlás visszaszorításában.

Ausztria is visszajelezte - számolt be róla az államtitkár -, hogy az aktívabb szerb fellépés érezhetően csökkentette az Ausztriába érkező migránsok számát, ami ugyanakkor Horvátországban radikálisan megnőtt; kétszer annyi embercsempészt fogtak el, mert az illegális bevándorlók újat kerestek a jobban ellenőrzött szerbiai útvonal helyett.

Új jelenség a balkáni migrációs útvonalon, hogy a rivális embercsempészbandák elrabolják a konkurens bandák által csempészett migránsok csoportjait, és csak váltságdíjért cserébe engedik tovább. Ebből is látszik, hogy milyen kimagasló profitot fölöz le a szervezett alvilág a migrációból - mutatott rá a politikus.

Az illegális bevándorlás nem a szegények választása, mert illegálisan Európába érkezni sokkal többe kerül, mint legálisan - folytatta közleményében Rétvári Bence. Azok érkeznek illegálisan, akik illegálisan is akarnak az EU-ban tartózkodni - fűzte hozzá.

 

Nyilvánvaló politikai nyomásgyakorlás

Rétvári Bence felháborítónak nevezte, hogy az Európai Bíróság rekordmagas, 80 milliárd forintos bírságot szabott ki hazánkra. Pedig Magyarország nem tesz mást, "csak betartja a határon a törvényeket és a nemzetközi szerződéseket" - húzta alá.

Ez nyilvánvalóan politikai nyomásgyakorlás" a migrációs és háborúellenes "politikánk megváltoztatása érdekében. Nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk" a jogot az önvédelemhez, a külső határvédelem jogát! 

- szögezte le.

 

Az embercsempészek diktálják az ütemet

A migrációs paktum elfogadása hibás út, mert az illegális bevándorlók automatikus szétosztása "migráns mágnesként hat" - állapította meg. Az EU távolról nézve gyengének látszik, mert még a "saját határait se tudja megvédeni, a saját jogszabályait se tudja betartatni" - vélekedett.

A migráció területén nem a jogszabályok és a hatóságok diktálják az ütemet, hanem az embercsempészek - állapította meg, majd hozzátette: "a brüsszeli vezetők kezéből kicsúszott az irányítás a migráció terén", ezt sürgősen vissza kellene szerezni, de erre szándék sem látszik sajnos - olvasható Rétvári Bence közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.