Illegális bevándorlás

Migránsokat fogtak el Mórahalmon

Migránsokat fogtak el Mórahalmon

2024. június 12., szerda
Migránsokat fogtak el Mórahalmon

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. június 11-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 3 határsértőt tartóztattak fel és 4 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

Csongrád-Csanád vármegyében 3 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom közigazgatási területén.  

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében, 2 esetben 4 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 2, közokirat hamisítás miatt 2 embert fogtak el és embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2024. június 11-én 2 óra 20 perckor a dubai járatról belépésre jelentkezett egy svéd állampolgárságú nő egy három éves és egy 14 éves szintén svéd állampolgárságú gyermekkel. A beléptetés során megállapították, hogy a 3 éves gyermek útlevelét Svédország körözi. Az ellenőrzésük során megállapították, hogy a 47 éves nő és a három éves gyermek között nincs rokoni kapcsolat és, hogy a körözött okmányban szereplő gyermek nem azonos a három éves fiúval.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.