Illegális bevándorlás

Migránsokat fogtak el a vármegyében

Migránsokat fogtak el a vármegyében

2024. április 21., vasárnap
Migránsokat fogtak el a vármegyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. április 20-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 5 határsértőt tartóztattak Csongrád-Csanád vármegyében. 

 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során albán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

Beregsurány közigazgatási területén, a 41-es számú főúton 2024. április 20-án 6 óra 45 perckor az ukrán határőrizeti szerv jelzése alapján a rendőrök intézkedés alá vontak egy szlovák honosságú személygépkocsit és annak ukrán állampolgárságú vezetőjét. Az intézkedés során megállapították, hogy a gépkocsi utasterében három, magukat ukrán állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.