Hírzóna

Közel félezer honvéd is átúszta a Balatont

Közel félezer honvéd is átúszta a Balatont

2 órája
Fotó: Máthé Zoltán
Közel félezer honvéd is átúszta a Balatont

Mintegy negyven honvédségi alakulat 462 tagjával a Magyar Honvédség is részt vesz vasárnap a 42. Lidl Balaton-átúszáson.

 

Somogyi Zoltán vezérőrnagy, a honvéd vezérkar törzsigazgatója vasárnap reggel Révfülöpön köszöntötte a részt vevő katonákat és polgári alkalmazottakat. Kiemelte, hogy a Magyar Honvédség több mint húsz éve vesz részt a Balaton-átúszáson az Úszó Erőd programmal.

Hozzátette: a katonáknak a fizikai felkészültség mellett a csapatszellem is fontos, ezen kívül a sport a fizikai állóképesség megléte miatt elengedhetetlen, feladataikat pedig általában kötelékben hajtják végre.

Somogyi Zoltán reményét fejezte ki, hogy a Balaton-átúszáson való részvétellel is tovább népszerűsítik a Magyar Honvédséget a lakosság körében.

A Balaton-átúszás a rossz időjárás miatti egynapos halasztást követően vasárnap reggel 7 órakor rajtolt. A résztvevőknek Révfülöp és Balatonboglár közt kell teljesíteni az 5,2 kilométeres távot a mintegy 150 vitorláshajó segítségével kialakított úszófolyosón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.