Hírzóna

Tömegeket vonzanak idén télen a vidéki állatkertek

Tömegeket vonzanak idén télen a vidéki állatkertek

Aki mostanában keresi fel az Állatkertet, varázslatos szépségű téli tájjal találkozhat.

Márton Andrea
2024. január 10., szerda
Tömegeket vonzanak idén télen a vidéki állatkertek

Bármennyire is hihetetlenül is hangzik, de télen is érdekes az Állatkert.


Sokan vannak, akik télen ki sem mozdulnak a jó meleg lakásból, hiszen kint hideg van, barátságtalan az idő és nincs programlehetőség. Az Állatkertről is sokan így vélekednek, hogy csak a többi évszakban, szabadtéri programnak ideális - hűvös időben, esetlegesen hóesésben nem.

De télen sem kell otthon ülni a gyerekekkel, hiszen ebben az évszakban is, napos időben a melegigényes állatok is sokkal több időt töltenek a szabadtéri kifutókban, az orangutánoktól kezdve a zsiráfokon át egészen az elefántokig.

 

Szegedi Vadaspark

Fotó: Rozgonyi Ildiko. Szegedi Vadaspark

Hazánk egyik legfiatalabb vadasparkja 45 hektáros területen, csodálatos erdei környezetben helyezkedik el, amit minden évszakban élmény végigjárni. A vadasparkban hazai és Európában honos állatfajokkal, de egzotikus országok élőlényeivel, így zebrával, hiúzzal, kétpúpú tevével és többek közt kenguruval is találkozhatnak a látogatók. Mellettük ritka, kihalástól veszélyeztetett fajok színesítik a bentlakók körét.


Nyíregyházi Állatpark

Nyíregyházi Állatpark

A sóstói üdülőövezetben, egy tölgyes erdő mélyén fekszik a Nyíregyházi Állatpark, ami nem egy szokványos állatkert. A parkban ugyanis igyekeznek eltüntetni a határokat ember és állat között, hogy aki náluk jár, azt érezhesse, valóban vadregényes tájakon kalandozik. Nyíregyházán 300 ezer négyzetméteren, 5000 állattal ismerkedhettek meg a rénszarvastól a fókákig.

 

Pécs ZOO

Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium 


A Pécsi Állatkertben a felújításnak köszönhetően bengáli fehértigrissel, csimpánzokkal, oroszlánokkal, barna medvével, perzsa leopárddal, pumával, számos majomfélével és sok már egzotikus állattal találkozhatnak a vendégek. A Pécsi Álaltkert területéből fakadóan kedvelt a gyermekes családok körében, hiszen 2,5-3 óra alatt körbejárható az intézmény és közelről, jól látható módon figyelhetők meg a nálunk bemutatott fajok. Állatkertünk számára fontos, hogy a látogatás ne csak passzív szemlélődés, de új ismeretekben bővelkedő találkozás legyen a sokszínű állatvilággal. A Pécsi Állatkertben ingyenes audio guide érhető el, amelynek segítségével a kihelyezett információs táblákon kívül még több ismerethez juthatnak vendégeink.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.