Hírzóna

Ragyogó napsütés, tartós köd

Ragyogó napsütés, tartós köd

Márton Andrea
2023. december 19., kedd
Ragyogó napsütés, tartós köd

Kedden folytatódik a köd és a napsütés küzdelme, szerdától viszont rendkívül mozgalmassá válik időjárásunk, egymást érik a nyugat, északnyugat felől érkező légköri frontok.

 

Az éjszaka képződött köd, illetve a rétegfelhőzet délelőttig még terjeszkedik, majd kiterjedése napközben valamelyest csökken. Az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, a főváros térségében és északnyugaton tartósabban borult, párás, ködös marad az idő, az ország más részein túlnyomóan derült lesz az ég sok napsütéssel. A borult tájakon szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 5 és 12, a tartósan borult, párás részeken fagypont körül valószínű. A magasabban fekvő tájakon enyhébb lehet az idő. Késő este általában -4 és +4 fok közötti értékeket mérhetnek - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.