Hírzóna

Egy helyen a legkarácsonyibb karácsonyi dalok

Egy helyen a legkarácsonyibb karácsonyi dalok

Külföldi és magyar zenék egy helyen az ünnepi készülődéshez és az ünnepekhez

Kibédi Péter
2023. december 23., szombat
Egy helyen a legkarácsonyibb karácsonyi dalok

Novák Katalin karácsonyi lejátszási listája, az artisjus toplista és a SzegedMA szerkesztőinek kedvenc karácsonyi dalai.

A karácsonyi zenéknek itthon és külföldön is nagy hagyománya van


Legtöbben a Wham zenekar Last Christmas című zenéjétől szoktak először "mérgezést" kapni a karácsonyi készülődés alatt-sokan már novemberben. Ugyanakkor tegye a szívére kezét mindenki: karácsonyi zene nélkül nincs karácsony és mindenkinek van egy kedvenc dala, ami meghozza, vagy éppen fokozza az ünnepi hangulatot.

 

Idén is megosztotta lejátszási listáját Novák Katalin

 

A tavalyi év után ismét megosztotta a karácsonyi lejátszási listáját a köztársasági elnök. Novák Katalin listáján a népszerű magyar dalok és előadók dalai mellett külföldi zenészek, együttesek is helyet kaptak. Akad köztük néhány igazán inyenceknek való zene is.

Nekünk a személyes kedvencünk a listáról:
 

 

A "hivatalos" TOP 10

 

Az Artisjus először készítette el a legnépszerűbb hazai karácsonyi dalok toplistáját. A listán az első helyen álló rocksláger mellett számos popdal és egy gyerekdalként számon tartott szerzemény, Weöres Sándor egy versének feldolgozása is helyet kapott. A legnagyobb szerzői és lejátszási zeneadatbázissal rendelkező Artisjus TOP 10-es listája

1. Piramis Ajándék (szerzők: Gallai Péter, Köves Miklós, Som Lajos, Horváth Attila, Závodi János, S. Nagy István, Révész Sándor
2. Legyen ünnep (Katona Klári szerző: Demjén Ferenc)
3. A szürke patás (Zséda, szerzők: Rakonczai Viktor, Orbán Tamás) 
4. Fehér karácsony (a TNT dala; Dobrády Ákos szerzeménye)
5. Add tovább (Csondor Kata; Madarász Gábor és Szabó Ágnes)
6. Ha elmúlik karácsony (Neoton Família; Hatvani Emese, Jakab György, Pásztor László)
7. Ajándék (Berczki Zotán, Szinetár Dóra; Rakonczai Viktor, Orbán Tamás)
8. Esti ének (Bagossy Brothers Company; Bagossy László, Bagossy Norbert, Bartis Szilárd, Kozma Zsombor, Tatár Attila)
9. Csillagszórás (Dés László, Geszti Péter) 
10. Száncsengő (Bojtorján; Buchwart László, Kemény Győző, Pomázi Zoltán, Vörös Andor Bálint, Weöres Sándor)

Erről a listáról is megmutatjuk a kedvencünket:

 

A SzegedMA szerkesztőinek kedvencei

 

Ha nem lenne elég a fenti lista, akkor segítünk, és lapunk újságíróinak kedvenc karácsonyi dalait is megosztjuk olvasóinkkal.

Márton Andrea: Nálunk hagyomány, amikor karácsonykor összeül a család közösen hallgatjuk a dalokat és együtt díszítjük a karácsonyfát. Meghitté varázsolja a hangulatot egy igazi karácsonyi milliőt teremt számunkra. Ez a dal pedig nem hiányozhat karácsonykor

Kovács György: Családunkban ez a hagyományos karácsonyi dal, amely már a legelső, szentesti emlékemben is felcsendül. Megható belegondolni, hogy kisgyerekként is ezt hallgattam a családi körben, most pedig már a kisfiammal tesszük ezt.
 

Kibédi Péter: Dédnagymamám és mindkét nagymamám már nagyon fiatalon megtanította a legismertebb karácsonyi dalokat. Ugyanakkor arra emlékszem, hogy édesanyám, aki óvónő volt, az óvodásaival elvitt a Bojtorján együttes karácsonyi koncertjére. Azóta nem volt olyan karácsony, hogy a zenekar Karácsonyi albuma ne került volna elő. 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.