Hírzóna

Ez csak álca

Ez csak álca

Márton Andrea
2023. december 21., csütörtök
Fotó: Szeged Ma/Márton Andrea
Ez csak álca

Az álcázott hidegfront átvonul, csütörtökön délután ködös, fagyos tájak már sehol sem lesznek a megélénkülő délnyugati szélnek köszönhetően. Estétől észak felől egyre többfelé szükség lehet az esernyőkre. Frontokból ezt követően sem lesz hiány - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Fotó: Szeged Ma/Márton Andrea. 

A köd és rétegfelhőzet ugyan megszűnik, ennek ellenére jellemzően erősen felhős vagy borult idő várható, reggel, kora délelőtt lehet némi napsütés a nem rétegfelhőzettel borított tájakon. Estig főként északon lehet gyenge eső, néhol havas eső, majd észak felől már egyre több helyen valószínű csapadék. Vegyes halmazállapot az Északi-középhegységben lehet. A délnyugatira forduló szél mindenütt megélénkül, délután egyre nagyobb területen megerősödik, este az Észak-Alföldön, Borsodban viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul. Késő este 1, 9 fok valószínű.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.