Hírzóna

Érkezhetnek az uniós források Magyarországra (videó)

Érkezhetnek az uniós források Magyarországra (videó)

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 8., péntek
Érkezhetnek az uniós források Magyarországra (videó)

Ahogy beszámoltunk róla, Brüsszelbe utazott Varga Mihály pénzügyminiszter annak reményében, hogy döntés születik a hazánknak járó uniós forrásokról. Ez így történt, a legújabb fejleményekről a Facebook oldalán közzétett videóban számolt be a politikus pénteken.

Az Európai Unió gazdasági és pénzügyminiszteri tanácsának, az Ecofinnek a brüsszeli ülésén 2023. december 8-án. (Fotó: Dursun Aydemir)

 

Jó hírrel tudok szolgálni Brüsszelből: a pénzügyminiszterek tanácsának mai ülése elfogadta és jóváhagyta Magyarország helyreállítási programját, annak a módosítását, ezzel az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy Magyarország hozzájusson a neki szükséges támogatásokhoz -

jelentette ki a pénzügyminiszter.

Az 5,8 milliárdos vissza nem térítendő támogatás kiegészül a REPowerEU elfogadott program alapján egy további 0,7 milliárd eurós vissza nem térítendő támogatással és egy 3,9 milliárdos hitelkerettel.

Ez mind azt a célt szolgálja, hogy Magyarország a zöld átállás nyertes legyen.

A kormány ezt támogatja.

Brüsszeli bejelentkezését azzal zárta Varga Mihály, hogy a jó hír tehát, hogy az akadályok elhárultával Magyarország elkezdheti annak a programnak a végrehajtását, ami a  zöld átállást jelenti.

 

Borítókép: Dursun Aydemir

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.