Hírzóna

A hőmérséklet délután a sokéves átlag fölött alakul

A hőmérséklet délután a sokéves átlag fölött alakul

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 14., kedd
A hőmérséklet délután a sokéves átlag fölött alakul

Majdhogynem teljesen klasszikus őszi időben lesz részünk: borongós, esős idő várható, a hőmérséklet délután azonban a sokéves átlag fölött alakul.

Döntően erősen felhős lesz az ég átmeneti szakadozásokkal. Összességében többfelé valószínű időszakos eső, zápor, de napközben nagyobb területen lehet hosszabb csapadékszünet. A délnyugati, nyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 16 fok között várható, de a Dél-Dunántúlon ennél pár fokkal magasabb értéket is mérhetünk. Késő estére 7 és 13 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a Köpönyeg.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.