Hírzóna

Elgázolt egy embert az InterCity Szeged és Kiskundorozsma között

Elgázolt egy embert az InterCity Szeged és Kiskundorozsma között

2022. január 3., hétfő
Elgázolt egy embert az InterCity Szeged és Kiskundorozsma között

Nem sokkal 12 óra után a MÁVINFORM közösségi oldalán adott hírt a balesetről. Mint írják,

Szeged és Kiskundorozsma között a Szegedről a Nyugati pályaudvarra 11.45-kor elindult 715-ös számú Paprika InterCity elgázolt egy embert.

Továbbá felhívják az utasok figyelmét, hogy a Budapest-Szeged-Cegléd vonalon meghosszabodhat a menetidő, a vonat utasainak szállításához pedig pótlóbuszokat hívtak.

Tavalyelőtt drámain lecsökkent a balesetek száma

A Központi Statisztikai Hivatal statisztikái szerint 2020-ban drasztikusan csökkent során megsérült, illetve meghalt személyek száma. Ugyanakkor mivel ez a járvány kitörésének évében volt, így ez egy kiugró adat. A tendencia ettől függetlenül már évek óta - még ha minimálisan is, de csökkenő, legalábbis ami a sérüléssel, illetve a haláálal járó balesetek összességét jelenti. 2016-ban 150, míg 2019-ben 133 ilyen jellegű baleset volt. A halálozási arány ugyanakkor nem csökken: míg 2016-ban 150 balesetre jutott 97 halálos áldozat (ez közel 65%-os halálozási arány), addig 2019-ben 133-ra 87 elhunyt jutott - ami arányaiban ugyanennyi.

Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (KSH)

Tavaly ez az arány 47,2%-os volt, ugyanakkor jóval kevesebb, mindössze 72 sérüléses és halálos baleset történt összesen.

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.