Hírzóna

Uzsorázó házaspárt ítéltek el Szegeden

Uzsorázó házaspárt ítéltek el Szegeden

2019. november 18., hétfő
Uzsorázó házaspárt ítéltek el Szegeden

Az ügyészi indítványnak helyt adva jogerősen két év, illetve egy év szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy uzsorázó kevermesi házaspárt, akik nélkülöző sértetteknek kölcsönöztek pénzt - tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

A táblabíróság négy rendbeli folytatólagosan, társtettesként elkövetett uzsora-bűncselekményben mondta ki bűnösnek a vádlottakat. Az ítélőtábla a másodrendű vádlott szabadságvesztésének végrehajtását három évre felfüggesztette. A vádlottak a Békés megyei községben 2009 márciusától 2012 februárjáig a létminimum alatti jövedelemmel rendelkező háztartásokban élő sértetteknek rendszeresen azzal a feltétellel adtak kisebb összegű kölcsönt, hogy az adósoknak - függetlenül attól, hogy az nem állt szándékukban - nagyobb mennyiségű húst, illetve tűzifát kellett vásárolniuk, majd annak értékét a hitellel együtt megfizetniük vagy a vádlottaknál ledolgozniuk. A vádlottak a nehéz körülmények között élő sértetteket és a velük együtt élő hozzátartozóikat további súlyos nélkülözésnek tették ki. A táblabíróság döntésével helybenhagyta az ügyben másodfokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.