Hírzóna

Nagyon rossz napjuk volt az autócsempészeknek Csongrádban

Nagyon rossz napjuk volt az autócsempészeknek Csongrádban

2019. szeptember 25., szerda
Nagyon rossz napjuk volt az autócsempészeknek Csongrádban

Csaknem 50 millió forint értékben foglaltak le gépjárműveket és motorblokkokat egy nap alatt a Csongrád megyei határátkelőhelyeken - közölte a megyei rendőr-fakapitányság.

Egy román férfi jelentkezett kilépésre szeptember 24-én 16 órakor egy olasz honosságú Volkswagen Touareg típusú személyautó vezetőjeként a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy a járművet az olasz hatóságok körözik. Ezzel egy időben egy román honosságú Iveco román sofőrje a kiszombori közúti határátkelőhelyen akarta elhagyni az országot. A jármű rakterének átvizsgálása során a rendőrök négy motorblokkot találtak. Az adattári ellenőrzés megállapította, hogy a járműalkatrészek közül hármat a brit hatóságok köröznek. Egy ukrán férfi szeptember 24-én 21 óra 35 perckor Csanádpalotánál akarta elhagyni az országot egy német honosságú Mercedes Sprinterrel. Az ellenőrzés megállapította, hogy a furgon alvázszámát meghamisították,az eredeti adatok alapján a járművet a német hatóságok körözik. A sofőrrel szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Makói Rendőrkapitányságon. Néhány perccel szeptember 25-én 0 óra után egy északmacedón állampolgár jelentkezett kilépésre egy norvég honosságú BMW M4 típusú sportkocsival a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Az adattári ellenőrzés megállapította, hogy a gépkocsi szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt a norvéghatóságok keresik. A nyomozók a csaknem 50 millió forint összértékű gépkocsikat, illetve alkatrészeket lefoglalták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.