Hírzóna

Sokoldalúságával segíti a munkáltatókat a Csongrád Megyei Paktum

Sokoldalúságával segíti a munkáltatókat a Csongrád Megyei Paktum

2019. április 12., péntek
Sokoldalúságával segíti a munkáltatókat a Csongrád Megyei Paktum

 

A Nemeskert Kft. kisteleki üzemében tett gyárlátogatáson dr. Juhász Tünde kormánymegbízott az álláskeresők figyelmébe ajánlotta a Csongrád Megyei Kormányhivatalt. "Sok lehetőség van a foglalkoztatás támogatására" – jelentette ki a kormánymegbízott.

dr. Juhász Tünde emlékeztetett, az elmúlt kilenc évben kedvező tendenciát mutatnak a foglalkoztatási statisztikák. "Csak pozitív folyamatokról tudunk beszámolni. Ha számokkal szeretnénk alátámasztani, akkor három mutatószámot érdemes figyelembe venni. 2010-hez képest 26200 fővel több foglalkoztatott van a megyében 2018. utolsó negyedévéig. A 2,9 százalékos munkanélküliségi ráta kimagasló a 3,6 százalékoshoz képest, illetve a regisztrált álláskeresők száma 2010 februárja óta 25 ezerről 7600-ra csökkent. A szegedi járásban 1350-ről 460 főre csökkent" – mondta. Kovács Beáta, a Csongrád Megyei Önkormányzat alelnöke a Paktumirodák fontosságát hangsúlyozta, majd hozzátette, a Csongrád Megyei Paktum ennél többről is szól. "Szeretnénk helyre hozni a potenciális munkavállalókat. Megmutatni nekik, hogy hol milyen körülmények között dolgozhatnak. Szerintünk a személyes kapcsolatfelvétel hatékonyabbá teszi ezt a folyamatot" – mondta, majd a Paktum sokoldalúságát árnyalva hozzátette, befektetési térképpel segítik a befektetők információszerzését. "Minden idetelepülő vállalkozás további munkahelyeket tud itt létrehozni" – mondta. Horváth Gábor, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képzési vezetője elmondta, a munkavállalók szeretnék első kézből megtapasztalni, hogy a potenciális munkahelyeken milyen körülmények várnak rájuk. "Kamaraként pontosan látjuk, hogy milyen égető problémákkal kell szembenézniük a munkáltatóknak. Bízunk benne, hogy ezek az üzemlátogatások enyhítenek ezen" – magyarázta. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Projekt címe: Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködési Program (PAKTUM) Projekt azonosító: TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001

(X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.