Hírzóna

Öt ország rotaristái indítanak közös humanitárius programokat

Öt ország rotaristái indítanak közös humanitárius programokat

2019. január 13., vasárnap
Öt ország rotaristái indítanak közös humanitárius programokat

Közös humanitárius programok kidolgozásáról és megvalósításáról írtak alá megállapodást a magyar, a román-moldáv, valamint a szerb-montenegrói Rotary szervezetek vezetői vasárnap Szegeden.

Gondár György, a Magyar Rotary District kormányzója emlékeztetett arra, hogy a három ország határ menti településeinek együttműködése már 18 éves múltra tekint vissza, és az új megállapodás lehetővé teszi a meglévő programok bővítését. A Rotary klubok csaknem két évtizede minden nyáron közös egyhetes tábort szerveznek a három ország hátrányos helyzetű gyermekeinek a Dél-Alföldön - tudatta a kormányzó. Hozzátette: a jövőben továbbfejlesztik ezt a kezdeményezést. Bővítik a Rotary cserediákprogramjait, és mindenhol kiválasztanak egy-egy programot, amelybe a szomszédos országok klubjai is bekapcsolódhatnak. Vladimir Matic, a Szerbia-Montenegrói Rotary District kormányzója példaként a Szabadkai Rotary Klubnak a közelmúltban megvalósult kezdeményezését említette, amely során 70 ezer dollárból vásároltak hallássérült gyermekeknek hallásjavító készülékeket, emellett képzéseket szerveztek pedagógusoknak és diákoknak ezek iskolai használatáról. A kormányzó elmondta, hasonló program a jövőben akár egy szegedi vagy temesvári iskolában is indulhatna. Cristian Jurji, a Román-Moldova Rotary District kormányzója a fiatal generációk bevonását nevezte az együttműködés egyik fontos céljának. A Rotary ifjúsági szervezetei a Rotaract és az Interact lehetővé teszik a szervezet által képviselt értékek bemutatását a fiataloknak - mondta. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.