Hírzóna

A Ford T-modell Szegeden!

A Ford T-modell Szegeden!

2018. február 7., szerda
A Ford T-modell Szegeden!

Már tegnap megérkezett a 110. születésnapját ünneplő amerikai gyártmányú automobil a Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Építőipari Szakgimnáziumának földszinti aulájába.

Mint azt Szikszai Zsuzsanna, a makói József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatónője elmondta, a makói intézmény tulajdonát képező Ford a technikatörténet egyik ismert magyar vonatkozású darabja. A helyi születésű Galamb József mérnök ugyanis 1905-től a Ford Motor Company amerikai autógyár vezető konstruktőreként tevékenykedett. Itt alkotta meg – számos más technikai újítás mellett – az adott kor amerikai középosztályának legnépszerűbb autóját. A „Bádog Böske” becenévre hallgató automobil egyszerű felépítésű, kialakításában minden a célszerűséget szolgálta. Több mint tizenöt millió legyártott darabszámával öt évtizeden keresztül volt egyeduralkodó a nagy autógyárak versenyében. A kiállítás díjmentesen tekinthető meg február 16-ig, hétköznapokon 8-tól 18 óráig.

Tóth Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.