Gazdaság

Kedden garanciális javítási munkák a Gutenberg utcában

Kedden garanciális javítási munkák a Gutenberg utcában

2011. június 10., péntek
Kedden garanciális javítási munkák a Gutenberg utcában

2011. június 14-én kedden garanciális javítás keretében a kivitelező elkezdi a Gutenberg utca burkolatának helyreállítási munkálatait. A tervek szerint három szakaszra osztva történik a munkavégzés, és előre láthatólag 2011. július közepéig tart. A javítási munkálatok forgalomkorlátozással járnak, a zöldsávot és a járdákat nem érintik.

A Gutenberg utca 2010. novemberi átadását követően megsérült az utca burkolata, ezért a közúti forgalom számára fenntartott útfelületet 2011. június 14-től a kivitelező garanciális javítás keretében helyreállítja a Tisza Lajos körút és Jósika utca közötti szakaszon. A javítási munkákra - melynek során felszedésre, tisztításra majd megerősített alapra való helyezésre kerülnek a téglaburkolat elemei - három ütemben kerül sor, az utca két oldalán a zöldsávot és a járdát nem érintik. Az első ütemben, június 14-től a Gutenberg utca Tisza Lajos körút – Bólyai utca közötti szakaszán zajlik a burkolat helyreállítására, az autós forgalom – a burkolat alapjának végleges megszilárdulását követően – a tervek szerint július 2-től használhatja ismét az utca ezen szakaszát. A második ütemben a Gutenberg utca Bólyai utca – Jósika utca közötti szakaszán javítják a burkolatot, ezt az utcaszakaszt várhatóan július 9-től használhatja majd újra a forgalom. A harmadik ütemben a Bólyai utca – Gutenberg utca kereszteződésében kerül sor a javítási munkákra, az átmenő forgalom előre láthatólag július közepétől hajthat be ismét az utcába. A helyreállítás munkák ideje alatt az egyes szakaszok a fenti ütemezés szerint teljes lezárásra kerülnek, míg a Gutenberg utca Bólyai utcai, illetve Jósika utcai kereszteződésben félpályás útszűkületre kell számítani. Kerékpárral az utcába a helyreállítás idejére behajtani nem lehet, a kerékpárokat csak tolni lehet a járdákon. Az úttestet és a parkolókat a javítási munkák ideje alatt nem lehet használni, a lezárt szakaszokon az épületek belső udvaraira a gépkocsival történő behajtás nem lesz lehetséges. Parkolni az utca szabad szakaszain, illetve a környező utcákban lehet majd. A belső udvarokban parkoló autósok számára az utca szabad szakaszain a kivitelező parkolási lehetőséget biztosít. A javítás befejeződésével a korábbi forgalmi rend lép ismét életbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.