Egyetem

Intelligens fokozatváltás

Intelligens fokozatváltás

A Szegedi Tudományegyetem 865,117 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el.

2024. január 25., csütörtök
Intelligens fokozatváltás

Komplex energetikai korszerűsítést valósít meg a Szegedi Tudományegyetem pályázat keretében. SZTE BTK Oktatási épület energetikai célú fejlesztésre az intézmény összesen 865,117 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A Szegedi Tudományegyetem az RRF-2.1.2-21 - Gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális- és készségfejlesztése pályázati felhívás keretében nyert támogatást az RRF-2.1.2-21-2022-00012 azonosító számú pályázatára. A pályázat egyik fő komponense a közcélú intézmények energiahatékonyságát fokozó intézkedések keretében az egyetem Petőfi sugárúti épületének fejlesztése.

A fejlesztés főbb pillérei:

  • Építészet, melynek keretében az épület utólagos homlokzatszigetelést kap, valamint sor kerül a nyílászárók új háromrétegű műanyag nyílászáróra történő cseréjére.
  • Épületgépészet kapcsán a meglévő kazánokat új kondenzációs kazánokra cserélik. Új indirekt fűtésű HMV tárolót telepítenek, melyet az új kondenzációs kazán lát el fűtési energiával. Új VRF hőszivattyús rendszert építenek ki.
  • Épületvillamossági munkálatok érintik a világítás korszerűsítését és a meglévő napelemes rendszer bővítését.

 

A beruházás megvalósítási helyszíne a Szegedi Tudományegyetem, Szeged, Petőfi Sándor sgt. 32-34. A fejlesztés eredményeképpen az előállított primerenergia felhasználás csökken és az épület energetikai besorolása előre láthatóan öt fokozattal javul.

A 865,117 millió forint támogatás segítségével jelentős csökkentés érhető el az épület üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mértékében.

A beruházás tervezetten 2024 július végéig kerül megvalósításra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.