Egyetem

Több, mint négyszáz új hallgatót vettek fel az SZTE-re a pótfelvételin

Több, mint négyszáz új hallgatót vettek fel az SZTE-re a pótfelvételin

2021. augusztus 31., kedd
Több, mint négyszáz új hallgatót vettek fel az SZTE-re a pótfelvételin

Az általános felvételi eljárásban hatezer feletti új hallgatót vettek fel a Szegedi Tudományegyetem valamelyik képzésére, hozzájuk jön még az a 428 jelentkező, akik a pótfelvételi során kerültek be az SZTE-re. A beiratkozás tegnap kezdődött és egészen péntekig eltart majd a TIK-ben.

A Szegedi Tudományegyetem képzéseire több mint 600-an jelentkeztek a pótfelvételin, közülük 428 hallgatónak sikerült is bejutni valamelyik szakra. Azok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, augusztus 8-ig jelentkezhettek az SZTE képzéseire.

Nőtt a pótfelvételizők száma

A 2020-as adatokhoz képest több mint 40 fővel emelkedett a pótfelvételi eljárásban jelentkezők száma. A most felvett gólyákból 253-an alap, 94-en osztatlan, 32-en mester, 49-en felsőoktatási szakképzésen kezdhetik meg tanulmányaikatt - a legtöbb hallgató nappali és levelező munkarendű képzésekre jelentkezett.

A legtöbb jelentkezőt az SZTE Természettudományi és Informatika Kar (TTIK) fogadja: itt több, mint 100 pótfelvételis hallgató kezdheti meg tanulmányait. A TTIK képzései mellett népszerűek az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar szakjai is.

Vegyes területeken voltak a legmagasabb ponthatárok

A legtöbb pont – összesen 436 – az általános orvos szakra kellett, de magas volt a ponthatár az informatikus-könyvtáros (435 pont), a matematika (428 pont), az osztatlan testnevelő tanár; technika-, életvitel- és gyakorlat-tanár (428 pont), a turizmus-vendéglátás (424 pont), valamint a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök (408 pont) szakokra is.

A külföldi hallgatók és magyar szakirányú képzések folyamatban lévő felvételi eljárásának lezárását követően várhatóan további több mint 1500 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2021 szeptemberétől a Szegedi Tudományegyetemen.

A gólyákat 2021. augusztus 30. és szeptember 3. között, előre egyeztetett időpontban az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba várják beiratkozásra. A rendezvény nem titkolt célja, hogy az egyetemre érkezők már az első nap érezzék, Szeged legnagyobb közösségének tagjaivá váltak. A gólyák beilleszkedését azSZTE Felvettek honlapjais segíti, ahol minden szükséges információt megtalálnak egyetemi éveik megkezdéséhez.

A 2021-es tanévben közös képzéseket indít Békéscsabán az SZTE a Gál Ferenc Egyetemmel. A két intézmény, az élethosszig tartó tanulás jegyében, tavaly októberben írt alá stratégiai megállapodást, azzal a céllal, hogy közösen nyújtsanak a munkaerő-piaci igényekhez igazodó, magas minőségű képzéseket a már diplomával rendelkezőknek. Az SZTE Mérnöki Kar gépészmérnöki alapképzésén 4 hallgató, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar programtervező informatikus alapképzésén 7 hallgató kezdi meg tanulmányait Békéscsabán, levelező tagozaton.

via SZTE Sajtó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.