Egyetem

Fendler Judit kancellár számolt be az SZTE-n zajló online oktatásról

Fendler Judit kancellár számolt be az SZTE-n zajló online oktatásról

2020. április 9., csütörtök
Fendler Judit kancellár számolt be az SZTE-n zajló online oktatásról

Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorának vendége volt szerdán, ahol arról beszélt, hogyan használják ki Szegeden az online oktatás lehetőségeit.

Íme a videó: https://www.youtube.com/watch?v=A7AQ2xXhfAw&fbclid=IwAR2MwX3zgBelOMffy__xccXuUd3CF48CphP-Mg80tRZQQgYoEHE78JMXAMs Mint ismert, a március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet eredményeként a Szegedi Tudományegyetem március 23-án távoktatási rendszerre állt át

,

amelynek elsődleges és hivatalos platformja a CooSpace lett. Az egyetem hallgatói elsősorban az egyes kurzusok színterein tudnak tájékozódni a megváltozott követelményekről és teljesítendő feladatokról. A CooSpace színterei összekapcsolják az adott kurzus hallgatóit és oktatóit, melynek köszönhetően a kapcsolattartás és a közös munka is könnyebb lesz. A CooSpacere a Neptun, vagy a korábbi ETR azonosítóval lehet belépni.

Digitális tananyagok a Coursera-n

A Coursera a világ legnagyobb online oktatási platformja, ahol 11 tudományterületen 19 nyelven, a világ 190 egyetemétől és nagyvállalatától (pl.: Yale és IBM 4000 kurzus érhető el ingyen az SZTE polgárai számára. További információ a regisztrációról

itt.

A Coursera for SZTE programban a kurzusok bármikor felvehetők és leadhatók, a regisztrálók bármennyi kurzust felvehetnek. Ha nem sikerül a vizsgateszt, bármennyiszer újra lehet próbálkozni.

Online életvezetési / pszichológiai tanácsadás online az SZTE minden hallgatójának

Minden SZTE-s hallgató számára 5 alkalmas, online életvezetési – pszichológiai tanácsadást biztosít az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ. Az e-mailen keresztül történő tanácsadás során lehetőség van a problémák megfogalmazására, amelyekre a hallgatók tapasztalt szakembertől, külső szemlélőtől kapnak visszajelzést. A szolgáltatás ingyenes és anonim.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.