Egyetem

Áprilisban végleg elbúcsúzhatnak a diákok az ETR-től

Áprilisban végleg elbúcsúzhatnak a diákok az ETR-től

2017. február 14., kedd
Áprilisban végleg elbúcsúzhatnak a diákok az ETR-től
etr_printscreen

Utolsók között tér át a Szegedi Tudományegyetem a Neptunra, az ETR-t várhatóan áprilisban váltja fel az új tanulmányi rendszer. Egy hét alatt több mint 90 ezer adatot importálnak az informatikusok, az oktatási igazgató abban bízik, hogy gond nélkül megtörténhet az átállás.

Régóta lehetett hallani egyetemi berkekben, hogy a diákok által sokat szidott ETR megszűnik, s helyette a többek között ELTE-n is használt Neptunon keresztül történik majd a tárgy- és vizsgafelvétel. Már nem kell rá sokat várni, hogy ez megtörténjen, az átálláson dolgozó közel 20 informatikus legkésőbb április végéig az utolsó simításokat is befejezi. Addig több mint 90 ezer adatot importálnak egyik tanulmányi rendszerből a másikba. „Már szeptemberben elkezdtük az átállást, felkészülést a Neptun és az Oktatási Igazgatóság csapatával. Terveink szerint áprilisban lesz az átállás, mert a tanulmányi rendszer terheltsége ekkor az egyik legalacsonyabb. Ha ez valamilyen oknál fogva nem sikerülne, úgy novemberben van pótlehetőség. Április 7-én leállítjuk az ETR-t, ami azt jelenti, hogy több adatot, hivatalos bejegyzést már nem tehetnek rajta keresztül. Az adatok feltöltése egy hétig tart majd, az informatikai ellenőrzés pedig további egy hét, ezért várhatóan április végén tudjuk bekapcsolni az új rendszert” – mondta portálunknak

Szakál Péter

, az SZTE oktatási igazgatója. Az átállásra azért van szükség, mert az eddig és régóta használt akkreditált rendszer támogatása megszűnik. Az igazgató kérdésünkre megerősítette, a szegedi egyetem az utolsó nagy olyan intézmények egyike, amely a végsőkig kitartott az ETR mellett, legelőször a Pécsi Tudományegyetem kezdte a sort. Ott három féléve használják a Neptunt. Szakál Péter szerint a diákok gond nélkül boldogulnak majd az új tanulmányi rendszerben, oktatási azonosítójuk sem változik majd, az adminisztrációs feladatok változása miatt viszont már most is oktatást tartanak a tanulmányi osztályokon dolgozó munkatársak számára. A Coospace ¬ahol a diákok egymással, illetve oktatóikkal tarthatják a kapcsolatot, valamint elérhetik a kurzustematikákat, feltöltött tananyagokat ¬ továbbra is elérhető lesz, a Moduloban viszont érdemes figyelni a határidőkre. Az átállás a kreditátvitelt érinti majd, a szokotthoz képest néhány nappal előrébb hozzák a tárgyelismertetési időszakot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.