Egyetem

Négydoboznyi zoknit gyűjtöttek a tarjáni iskolások + FOTÓK

Négydoboznyi zoknit gyűjtöttek a tarjáni iskolások + FOTÓK

2016. október 18., kedd
Négydoboznyi zoknit gyűjtöttek a tarjáni iskolások + FOTÓK
zokni_roadshow002kf

Legalább 400 kiló zoknit gyűjtöttek az általános iskolások, voltak olyan zsákok is, melyekben adománynak szánt zoknikat tettek félre. A tanulók ezzel a mennyiséggel kiérdemelték a legszorgalmasabb zoknigyűjtő iskola címet.

"Kilyukasztotta a cipőm", "Tönkre ment focizás közben", "Elveszett a párja" - egymást túlharsogva magyarázták a Tarjáni Általános Iskola 4.C osztályos tanulói, miért ment tönkre a zoknijuk. A negyedikesek gyűjtötték a legtöbb zoknit az iskolában, több szatyornyival járultak hozzá a legalább 400 kilogrammos mennyiséghez. Ezzel tulajdonképpen a legaktívabb szegedi zoknigyűjtő iskola címet is kiérdemelhették volna, a 13 Tisza-parti intézmény és egy zsombói óvoda mellett ugyanis a Tarjáni-iskola szedte össze a legtöbb zoknit. Sőt, ez a mennyiség nagyban hozzájárult ahhoz is, hogy 600 dolgos családjával Szeged, Békéscsaba és Kecskemét mellett, a legszorgalmasabb városok egyike legyen. A gyűjtésnél már csak a kicsomagolást élvezték jobban a gyerekek, összesen 4 dobozt töltöttek meg páratlan, selejtes, elnyűtt zoknival. "Folyamatosan gyűjtjük a zoknikat a Zokni Csereprogramban, de a mai roadshow rendezvényünk egyedi ebben. Országszerte 18 ezer családot sikerült eddig megszólítanunk, csak Szegeden körülbelül 600-an csatlakoztak hozzánk. Azt tapasztaljuk, hogy az alsósokat könnyebb megszólítani egy ilyen gyűjtéssel, mint az idősebb diákokat, ők viszont nagyon élvezik a gyűjtést. Több intézményvezető is arról számolt be nekünk, milyen jó közösségépítő, csapatépítő ereje van egy ilyen célnak az osztályokban" - mondta portálunknak

Csányi Zoltán

hozzátéve, nem csak selejtes zoknikat fogadnak. Rögtön az első csereprogramjuk egyikén történt, hogy új, bontatlan csomagolású zoknik érkeztek hozzájuk, ezeket viszont nem szerették volna újrahasznosításra küldeni. Végül a Máltai Szeretetszolgálatban találtak partnerre, akik az adományként szolgáló zoknikat szétosztják a hajléktalanok és rászorulók között. A tarjáni ökoiskola tanulóinak Csányi Zoltán azt is megmutatta, mi lesz a selejtes zoknik sorsa; a leadott mennyiségből tűnemezelt filc készül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.