Baleset

Több száz helyre riasztották a tűzoltókat Szegeden és környékén a hétvégi vihar miatt

Több száz helyre riasztották a tűzoltókat Szegeden és környékén a hétvégi vihar miatt

2023. június 26., hétfő
Több száz helyre riasztották a tűzoltókat Szegeden és környékén a hétvégi vihar miatt

Nem Csongrád-Csanád vármegyében volt a legnagyobb vihar országos viszonylatban, ennek ellenére okozott gondokat.

Pénteken este érte el a viharzóna vármegyénk területét. Az erős szél ágakat szaggatott le, fákat döntött ki. Este fél nyolckor érkezett a legelső lakossági bejelentés, melyet a hétvégén további több, mint száz segélyhívás követett - írja a Katasztrófavédelem. Leginkább Szeged, Hódmezővásárhely és Makó területén tombolt a vihar, ezekből a városokból érkezett a legtöbb segélyhívás.

Volt, ahol utakat zártak el a fák, máshol az épületekre dőlt fatörzsek jelentettek veszélyt a lakosokra. A leszakadó ágak több helyen is megrongálták a távvezetékeket, vagy veszélyeztették a közlekedőket. Csongrádon egy autó szélvédőjét is betörte egy nagy méretű ág. A városok hivatásos egységei péntek estétől folyamatosan dolgoztak a viharkárok felszámolásán.

A jelzések szombat reggeltől is folyamatosan érkeztek, este nyolc óráig folytak a mentések a vármegye számos pontján. Személyi sérülésről nem érkezett hír.

A péntek esti vihar mégvasárnapis adott munkát a Csongrád-Csanád vármegyei tűzoltóknak. Csongrádról, Szegedről és Hódmezővásárhelyről érkeztek lakossági bejelentések a nap folyamán. A leszakadt ágak és a kidőlt fák utakat zártak el, akadályozták a közlekedőket. Kilenc helyen kellett műszaki mentést végezniük az egységeknek.

Melléképület gyulladt ki vasárnap este egy Ásotthalmi tanyán. A ruzsai és a szegedi hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes egységek közös erővel oltották el a lángokat, a tűzben nem sérült meg senki.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.