Túl kései volt a szegedi feltámadás a PSG ellen

Forrás: pickhandball.hu
A Bajnokok Ligája-szezon idei nyitányán a világ egyik legjobb csapata, a francia Paris Saint-Germain ellen lépett pályára az OTP Bank-Pick Szeged. A szegedi csapat nagyot küzdött, de végül alul maradt a francia óriással szemben 29-31-re.

A hibákkal teletűzdelt kezdés okozta a Pick Szeged vesztét. Az első félidőben több alkalommal is 3-4-5 gól volt a két csapat közötti differencia, ezt ügyesen kontroll alatt tartotta a PSG.

Azonban a félidőben sikerült rendezni a sorait a hazai együttesnek, ezt egyébként Bodó Richárd is kiemelte lapunknak adott interjújában. A második játékrész sokkal jobb szegedi játékot hozott, a zárkózásról szólt a mérkőzés. A francia csapat azonban rendkívül rutinos hozta le a második harminc percet is. A Paris Saint-Germain játékán és kompaktságán meglátszott, hogy a nyáron nem igazán kavarták fel az állóvizet a csapat háza táján. Olyan mértékű összeszokottsággal állt szemben az átalakulófélben lévő Szeged, amellyel nem tudta felvenni a versenyt.

A hajrában sikerült megszorítani a francia óriáscsapatot, Bombac ihletett formában játszott, sikerült mindössze egy gólra is felzárkózni, azonban a döntetlen nem jött össze.

Bodó Richárd is kiemelte, elismerte a francia csapat erényeit és érdemeit.

Ahogy kezdtük a meccset azt éreztem, hogy mindenki túlpörgött talán egy kicsit. A végére álltunk össze védekezésben, volt kapus teljesítmény is, pár védést hozott a Roli, és előjöttek az extrák is. A jobbik csapat győzött, gratulálunk nekik, de az pozitív volt, hogy 60 percig küzdöttünk. A meccset összességében nézve talán-talán egy pontot érdemelhettünk volna, de a Párizs jól játszotta le a kétszer harminc percet, szóval megérdemelték a két pontot

Bodó Richárd értékelt lapunknak a találkozó után.

Tudjuk mi a feladatunk, edzünk tovább és remélem elkezdünk majd pontokat szerezni a BL-ben is – tette hozzá.

A közönség értékelte a hazai csapat mentalitását és küzdését, a találkozó után a vereség ellenére is zengett az aréna a “Szép volt fiúk” skandálástól.

Legközelebb jövő csütörtökön, a THW Kiel vendégeként játszik a nemzetközi porondon a Pick Szeged, majd az Aalborg érkezik a Tisza-partra az azt követő héten.

Előző sztori

Szombaton megkezdi Mol Magyar Kupa szereplését a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Ismét felállították a piros-fehér-zöld Szabadka feliratot