Letartóztatásokat indítványoztak a pénteki lövöldözés ügyében

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a két férfinak, akik péntek este az egyik szegedi belvárosi utcában támadtak késekkel és gumilövedékes fegyverrel a sértettre.

Az ügyészségi közlemény szerint szeptember 15. napján a koraesti órákban kereste fel hat férfi a velük haragos viszonyban álló sértettet belvárosi lakásánál, akit megpróbáltak lecsalni az utcára.

A sértett tartva a gyanúsítottaktól már eleve egy szamuráj karddal ment le az utcára, ahol őt késekkel, viperával, vascsövekkel és gumilövedékes fegyverrel várták.

A gyanúsítottak megpróbálták rábeszélni a sértettet, hogy szálljon be az autójukba, aki erre nem volt hajlandó és megpróbált elfutni. Ekkor a  gyanúsítottak egyike a gáz-riasztó fegyverrel többször futás közben rálőtt a sértettre, míg társai is üldözték a férfit. A sértettnek sikerült egy étterem konyhájába menekülnie és segítséget hívnia.

A felfegyverkezve elkövetetett garázdaság bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának okán indítványozta a két gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója fog dönteni.

Borítókép: Hirado.hu

Előző sztori

Centrum-gödör tulajdonosai több mint száz millióval károsították meg az embereket

Következő sztori

Tanulságos volt a szegedi csapatok számára a Vidux kupa