Sport

Újabb magyar érmek a kajak-kenu világkupán

Újabb magyar érmek a kajak-kenu világkupán

2023. május 28., vasárnap
Újabb magyar érmek a kajak-kenu világkupán

Ezüstérmet nyert a női kenu párosok olimpiai számában, 500 méteren a Bragato Giada, Nagy Bianka kettős vasárnap a poznani kajak-kenu világkupán.

A hazai szövetség honlapjának tudósítása szerint a kevés induló miatt elő- és középfutamokat nem rendeztek, így a Bragato, Nagy duónak a döntő volt az egyetlen pályája az egész hétvége során. A győzelmet a Hszü Si-hsziao, Szun Meng-ja olimpiai bajnok kínai páros harcolta ki. A jobbik magyar kettős egyedüliként tudott egy hajón belül maradni féltávnál az élen haladó ázsiaiakhoz képest, végül bő másfél másodperccel lett második. Ez előrelépés a két héttel ezelőtti szegedi vk-n elért negyedik helyhez viszonyítva. A 200 méteren szombaton negyedikként végző másik magyar egység - Gönczöl Laura és Opavszky Réka - hetedikként végzett.

Jutott még egy érem a magyaroknak a vasárnap délelőtti programban: a szintén kenus Kisbán Zsófia 500 méteren a második helyen ért célba. Szombaton két érmet nyertek a magyarok, férfi K-1 1000 méteren Varga Ádám győzött, Kopasz Bálint pedig harmadik lett.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.